Omdiskutert utvisningssituasjon da «Ælv Classico» endte uavgjort

139
Bilde: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

(Mjøndalen – Strømsgodset 1-1) Et – stort sett – sjansefattig og jevnspilt derby mellom Mjøndalen og Strømsgodset endte med en fortjent poengdeling.

Det tok kun sytti sekunder før 1350 tilskuere på Consto Arena fikk servert «Ælv Classico» første mulighet: Fred Fridays volley etter Halldor Steneviks innlegg fløy et lite stykke over tverrliggeren.

Sjansefattig førsteomgang

Målsjansene fortsatte dog ikke å komme i samme tempo. Tvertimot utviklet det seg en sjansefattig kamp der trygge forsvarsrekker dominerte kampbildet. Strømsgodset styrte spillet i starten, mens Mjøndalen kom bedre inn i kampen etter en drøy halvtime, og spillet på banen ble jevnt.

Gjestene var gode i gjenvinningsspillet, og vant særlig i begynnelsen av omgangen mange andreballer. Mjøndalen flyttet imidlertid mange spillere bak ballen, og Strømsgodset fikk som regel ikke tatt hjemmelaget i ubalanse.

På den andre siden klarte Mjøndalen kun sjeldent å bruke sine overlappende backer. Strømsgodsets kantspillere jobbet mye defensivt og hindret Mjøndalen i å skape overtall på kantene.

Da Mjøndalen en sjelden gang fikk aktivisert spillet via kantene, ble det potensielt farlig. Vertenes største målsjanse i de første 45 minuttene kom etter en god spillvending mot venstre. Ole Amund Sveen fikk ballen fra Martin Rønning Ovenstad rett utenfor boksen, men skjøt rett på Viljar Myhra.

Førsteomgangens mest diskuterte situasjon var imidlertid ingen målsjanse, men duellen mellom Niklas Gunnarsson og Sveen. Strømsgodsets midtstopper rev ned Sveen etter en lang ball i bakrom som bakerste mann – og ar heldig å kun få det gule kortet.

Scoringer etter pausen

Etter pausen tok Mjøndalen umiddelbart initiativ, fikk tak i de fleste andreballene og skapte muligheter. Rønning Ovenstad satte ballen i nettveggen etter å ha blitt spilt gjennom av Benjamin Stokke, og et par minutter senere reddet Myhra sterkt mot venstrekanten.

Tolv minutter etter hvilen fikk Rønning Ovenstad og Mjøndalen hull på byllen. Stokke vendte spillet over til venstre. Rønning Ovenstad trakk innover og skruet ballen i lengste hjørne.

Ti minutter senere utlignet Strømsgodset ut av det blå. Lars-Christopher Vilsviks innlegg headet Markus Nakkim unna, men kun fram til Halldor Stenevik. Kantspilleren vartet opp med en sterk avslutning i motsatt hjørne fra skrått hold.

Etter scoringene skjedde det lite foran målene. Kampen var jevnspilt, men uten at noen av lagene klarte å sette motstandernes forsvar på nevneverdige prøver – fram til kampens siste minutter da både Shuaibu Ibrahim og Fredrik Brustad ble spilt gjennom med noen minutters mellomrom. Mens Ibrahims løse avslutning ble reddet av Myhra, kom Brustad seg forbi keeperen med en sterk lobb. Gustav Valsvik stoppet innbytteren i grevens tid og klarerte ballen med hodet.

Dermed endte «Ælv Classico» uavgjort. Mjøndalen står dermed med sju poeng etter seks kamper, mens Strømsgodset har én kamp og ett poeng mer enn lokalrivalene. På torsdag reiser Mjøndalen til Kristiansund. Samtidig spiller Strømsgodset hjemme mot Sandefjord.