Özil storspilte da Arsenal gikk til topps

852

Arsenal kunne innta førsteplassen i Premier League med seier over Bournemoth

Etter å ha tapt 4-0 mot Southampton på Boxing day var Arsene Wengers ute etter revansje. Bournemoth har imponert mot de store lagene og kan se tilbake på imponerende seiere mot både Chelsea og Manchester United.

De nyopprykkede gjestene gikk hardt ut fra startblokkene og presset hjemmelaget i åpningsminuttene, men kom aldri helt til de store sjansene. Arsenal ble bedre og bedre utover omgangen og etter en snau halvtime kunne Arsene Wenger juble da Gabriel stanget inn 1-0 etter hjørnespark fra Mesut Özil. Det var brasilianerens første scoring for Londonklubben og Özil serverte assist nummer 15 denne sesongen. Arsenal hadde muligheten til å øke ledelsen før pause, men hverken Theo Walcott eller Per Mertesacker klarte å utnytte sjansene.

Suverene Özil

Arsenal hadde fortsatt tilsynelatende kontroll på kampen også etter pause, men Bournemoth fikk omgangens første store sjanse da Joshua King ble spilt igjennom, men nordmannen slurvet med ballen og Arsenal fikk klarert.

Hverken Theo Walcott eller Olivier Giroud klarte ikke å sette ballen i nota, men etter flott spill mellom sistnevnte og Mesut Özil var tyskeren iskald alene med Artur Boruc og dermed kunne tyskeren dobble ledelsen etter timen spilt.

Bournemoth yppet seg flere ganger, men Arsenal keeper Petr Cech hadde full kontroll og holdt buret rent.

Med denne seieren klatret Arsenal til topps på tabellen et poeng foran Leicester som spiller hjemme mot Manchester City mandag kveld.