Poengdeling mellom Godset og Tromsø i Drammen: – Vi ødelegger for oss selv i dag.

320
Fred Friday kunne notere seg for nok en scoring. Her fra kampen mot Lillestrøm. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Marienlyst Stadion, Drammen

(Strømsgodset – Tromsø 1-1) Det så lenge ut til å ende med kun Eric Kitolanos scoring og borteseier for Tromsø, men Godsets unggutter sørget for utligning og poengdeling i torsdagens oppgjør på Marienlyst Stadion i Drammen.

Frisk Moses-start

Kampens første avslutning kom i 2.spilleminutt. Ebiye Moses ble tredd i gjennom av Daniel Berntsen. Avslutningen var hard og kontant, men gikk rett på Viljar Myhra. Selv om det ble avvinket for offside, var det et tegn fra Moses på hva som var i vente. For allerede tre minutter senere var lynspissen på farten igjen. Denne gangen mottok han ballen fra hjørne av 16-meteren. Ebiye dro med seg ballen innover i banen, og kom til en ålreit avslutning på Myhra.

Tromsøs største mulighet i omgangen kom også med nevnte Moses. Etter ti spilte minutter fyrer Ebiye av fra drøye 22 meter, men avslutningen gikk like utenfor Viljar Myhras mål.

- Annonse -

Store Friday-muligheter – Karlstrøm sterk i åpningen

Godsets spiss, Fred Friday, svarte med noen gedigne muligheter for hjemmelaget. Først ble han spilt gjennom alene med keeper. Avslutningen med venstrefoten ble reddet mesterlig av Jacob Karlstrøm i Tromsø-buret. Kun fem minutter senere var Friday frempå igjen. Godset-spissen mottok ballen helt ute til høyre, og i et forsøk på et innlegg curles ballen i en bue mot mål. Karlstrøm klarte å få fingertuppene på ballen, og sørget nok en gang for en god involvering mellom stengene.

– Vi skaper nok sjanser til å vinne, og er veldig happy med det. Så er det vel kanskje litt tilfeldigheter og litt udyktighet som gjør at vi ikke setter de sjansene, sier Godset-trener Håkon Wibe Lund like etter kampslutt til Fotballnerd.no.

I kampens 21.minutt ble Tromsøs sisteskanse testet igjen. Denne gangen var det Johan Hove som dukket opp på bakre stolpe for vertene. Hove får en dobbeltsjanse, men Hoves avslutninger klarte ikke å overliste Karlstrøm.

– Jacob gjør en god kamp og redder mye sjanser for oss, sier Tromsø-trener Gaute Helstrup til Fotballnerd.no og får støtte fra lagets kaptein:

– Jacob har noen fantastiske redninger. Et par av dem så jeg i mål, så det er deilig for han å være ordentlig matchvinner for oss. Nå viser Jacob at han er en klassekeeper, sier Ruben Yttergård Jenssen til Fotballnerd.no.

Kitolano-scoring etter forsvarstabbe fra Godset

I kampens 38.minutt tok Tromsø ledelsen på Marienlyst. Viljar Myhra slo opp på en feilvendt Mikkel Maigaard som mistet ballen til Ruben Yttergård Jenssen. Tromsøs kaptein spilte i gjennom Eric Kitolano, som alene med keeper satte ballen mellom beina til Viljar Myhra. Dermed gikk nordlendingene til pause med ledelse på Marienlyst.

Spiss-bytte i pausen for Godset

I pausen foretok Godset seg et spillerbytte. Fred Friday som brant to gedigne sjanser for hjemmelaget, gikk ut. Inn kom Moses Mawa for vertene, noe som skulle bli en del av en taktisk endring for Strømsgodset.

– Vi trengte en som kunne løpe mer i presset. Tromsø er bra med ball og når vi ikke klarer å dekke de rommene vi skal så blir vi for lave, og det ønsker vi ikke å være. Så da fikk vi Moses inn og får mer av det vi skal ha i den kampen her, forklarer Håkon Wibe-Lund til Fotballnerd.no.

Etter kun fem minutter på banen, setter innbytter Mawa ballen i nettet. Men pasningen fra Mikkel Maigaard avvinkes for offside, og det stod fremdeles 0-1 på kamp-uret.

Kontroversiell situasjon – snytt for straffespark?

Etter 57 spilte minutter er hverken Marienlyst-publikummet eller Godsets støtteapparat i tvil om situasjonen. Islandske Ingimundarson mottar ballen inne i feltet fra Moses Mawa. Islendingen blir tydelig holdt i trøya, og kommer i ubalanse. Allikevel får han til en avslutning på Karlstrøm, men uten særlig balanse i kroppen blir den for svak.

Midtbanespiller Herman Stengel er tydelig på hva han mener om situasjonen.

– Det må være straffe. Det er greit at han får avsluttet, men han er i ubalanse og det er en grunn til at han er i ubalanse. Hvis man må legge seg for å få straffe, så er det en regel jeg ikke visste om hvertfall. Jeg føler vi skulle hatt straffe i både Kristiansund og her i dag, så det er ekstremt bittert, sier Herman Stengel til Fotballnerd.no.

Godset-trener Wibe-Lund er ikke like sikker i sin sak.

– Det er fryktelig synd hvis det er tilfelle. Jeg har ikke sett situasjonen ordentlig, så jeg får se den først før jeg uttaler meg om den, sier Wibe-Lund til Fotballnerd.no.

Godset var friske ved flere anledninger i 2.omgang. Etter timen spilt, kommer de på en overgangsmulighet med Moses Mawa. Med seg har han to lagkamerater mot kun en gjenstående TIL-spiller. Pasningen til Mawa ble slått for sent, og dermed avvinket for offside.

Ti minutter senere var Johan Hove frempå med en avslutning. Unggutten vippet ballen opp til seg selv og avsluttet godt på hel volley like utenfor Karlstrøms mål.

Godset-utligning – unggutt i assistrollen

20 minutter før slutt får endelig Godset den etterlengtede scoringen. Herman Stengel bryter en ball på midten, og spiller frem til den unge innbytteren Ole Kristian Enersen. Enersen lobber lekkert i gjennom Johan Hove, som tar ned ballen på brystet og avslutter med venstrefoten. Dermed endte sluttresultatet 1-1 på Marienlyst Stadion.

– Det var en typisk vippekamp dette her. Selvfølgelig skuffende å kun stå igjen med ett poeng i en kamp vi skaper mye sjanser. Scoringen er veldig deilig å få. Det var en flott ball av Ole, oppsummerer målscorer Johan Hove til Fotballnerd.no.

– Det var godt å vinne ballen der. Også er det meget bra gjort av både Ole og Johan etterpå. Så det er to sterke prestasjoner. Det var en fin jobb av meg også, men den var ikke ferdigscoret, flirer Herman Stengel til Fotballnerd.no.

Småskuffet kaptein

Ruben Yttergård Jenssen var småskuffet etter kun ett poeng i Drammen.

– Det er et helt greit resultat med 1-1. Vi var klart bedre enn Godset i 1.omgang, men i 2.omgang gjør vi en del feil og de er livsfarlige på overganger med Mawa. Han er et fyrverkeri på topp, så vi får kjørt oss litt i andreomgangen. Det er selvfølgelig skuffende med ett poeng, men slik kampen ble så er det kanskje greit, oppsummerer Yttergård Jenssen til Fotballnerd.no.

TIL-kapteinen er fremdeles fornøyd med det offensive spillet.

– Vi løser den utfordringen Godset gir oss ganske bra. De spiller mann-mann mot oss og vi sørger for at vi får overtall hele veien, og lager trøbbel for Godset. De virket litt ut av det og visste ikke helt hvordan de skulle takle det. Så kjedelig med resultatet når vi har de på gaffelen og lar dem komme inn i kampen. Men sånn er det. Akkurat nå var vi ikke bedre, konkluderer han til Fotballnerd.no.

Ruben Yttergård Jenssen er delvis fornøyd med poengdeling i Drammen. Foto; Brage Æsøy Titlestad, Fotballnerd.no

– En kamp vi bør vinne

Strømsgodsets Herman Stengel er heller ikke særlig fornøyd med uavgjort i dagens oppgjør.

– Resultatet er jo greit forsåvidt. Men jeg synes vi bør vinne kampen. Vi har en del sjanser mot dem og bør vinne dette ganske greit. Det er hvertfall bra at vi kommer tilbake og utligner. Det er et steg i riktig retning, men her hjemme vil vi helst ha med oss alle poengene hver gang, konstaterer Stengel til Fotballnerd.no.

Han legger ikke skjul på at kroppen har fått kjenne på den tette seriestarten etter en trøblete oppkjøring.

– Det har litt å si det. Vi har hatt en trøblete oppkjøring og kampene kommer tett nå. Det har vært mange inne i gymmen i flere uker, men nå begynner det å nærme seg noe og gutta blir i bedre form. Så detta kommer seg detta! fortsetter han.

Selv mener midtbanespilleren at det mangler på uttellingen for drammenserne.

– Frustrerende selvfølgelig å ikke få mer uttelling. Men det positive er at vi skaper de sjansene. Forskjellen på Lillestrøm-kampen er at vi får 1-0 tidlig, og kunne surfe litt på det. Mens nå måtte vi jage, og da blir det annerledes, men jeg synes det er positivt at vi kommer til sjansene. Så må uttellingen bli mye bedre, sier Stengel til Fotballnerd.no.

Ingen av lagets trenere særlig begeistret for poengdeling

Strømsgodset-trener Håkon Wibe-Lund sitter igjen med blandede følelser etter 1-1 mot Tromsø.

– Det er litt blandet. Utifra sjanser og andreomgangen så er jeg ikke fornøyd med resultatet. Men vi starter veldig godt. De første 15-20 minuttene skaper vi sjanser og bør lede. Da kan kampen se helt annerledes ut, også gir vi bort en ball der i frispillinga som gir dem 1-0. Etter det blir det litt dødt omgangen ut, oppsummerer Wibe-Lund til Fotballnerd.no.

Han legger ikke skjul på at de la om en taktisk endring underveis i kampen.

– Vi gjør en strukturell endring som gjør at vi får tilbake presset vårt. Men det er ikke like mye futt i det i dag som det har vært de to foregående kampene. Gutta jobber og kommer seg jo tilbake i kampen, og jeg synes vi fortjente mer i dag, fortsetter han til Fotballnerd.no.

Godset-treneren har allikevel flere lyspunkt når det gjelder ungguttenes prestasjoner i dagens kamp.

– Det er helt nydelig. Det er så gøy ass. Kreshnik som kommer inn, Ole Kristian med assist og ny unggutt som tar ned ballen på kassa og scorer. Det er sånne ting vi gleder oss veldig over.

Godset-trener Håkon Wibe-Lund er svært fornøyd med Godsets unggutter. Foto; Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

Tromsø-trener Gaute Helstrup var skuffet over resultatet torsdag kveld.

– Jeg er mer skuffet enn glad for det vi sitter igjen med i dag. Det føltes som vi skulle ha god kontroll i dag. Skuffet over en del av forsvarsspillet, men mest av alt over pasningsspillet. Når vi gjør ting enkelt og greit så ser det veldig fint ut. Mye av grunnspillet er bra, så skal vi bli enda bedre enn det her, sier Gaute Helstrup til Fotballnerd.no.

Han var allikevel fornøyd med mye av det offensive spillet.

– Når vi er gode i det offensive så er vi vanskelig å få tak på. Det er vanskelig å presse oss høyt når vi er gode, og samtidig så må de gjøre det for å jage utligningen. Da får vi spilt opp overtallssituasjoner og får mye plass. Så tidvis bra, men litt mer ro de siste tjuefem meterne så kan vi gjøre enda mer ut av det. Det er mye bra her, konkluderer Helstrup og legger til:

– Vi roter det litt til for oss selv i dag.

Helstrup er fornøyd med serieåpningen for sine gutter.

– Vi er ganske like både hjemme og borte. Men når vi spiller borte vil jo lag stå høyere på oss, og da får vi bedre plass. Totalt sett har det vært en god prestasjon i sesongåpningen, og det er en trygghet å vite at vi kan ta poeng borte også, avslutter TIL-treneren til Fotballnerd.no.

Ser frem til kamp i Bergen

Håkon Wibe-Lund på sin side ser nå fremover mot det som er i vente.

Vi skal teipe, ise og restituere gutta våres skikkelig. Og så skal vi begynne å angripe den kampen. Vi begynner å se på Brann i morgen, også får vi en trening før avreise til Bergen. Men nå er det nytt tap for Brann, så det blir en hard fight der, avslutter Wibe-Lund til Fotballnerd.no.

Stengel ser også frem til søndagens kamp i Bergen.

– De må jo snart vinne. Vi skal jo opp der og ødelegge for det. De har vel presset på seg for å si det sånn. Vi skal opp og stikke kjepper i hjulene for dem, avslutter en optimistisk Stengel til Fotballnerd.no.

Herman Stengel ser frem til kampen i Bergen. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no

 

Slik stilte lagene:

Strømsgodset (4-3-3):

Myhra – Vilsvik, Gunnarsson, Valsvik, Stenevik – Hove, Stengel, Gulliksen – Maigaard, Ingimundarson, Friday.

Benk Strømsgodset: Sætra, Leifsson, Jack, Mawa, Mendy, Fosnæss Hanssen, Nyhagen, Enersen, Krasniqi.

 

Tromsø (5-3-2):

Karlstrøm – Totland, Amundsen, Jenssen, Antonsen, Nilsen – Berntsen, Yttergård Jenssen, Kitolano – Mikkelsen, Moses.

Benk Tromsø: Trige, Arnarson, Winther, Andersen, Nielsen, Øyvann, Rothmann.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -