Poengdeling og tre røde kort i oppgjøret mellom Lysekloster og Lyn

314
Lyn henter forsterkning.

(Lysekloster – Lyn 1896 2-2)Både Lysekloster og Lyn er begge tippet som opprykksfavoritter i sin avdeling 4 i 3.divisjon for menn. Kampen endte i poengdeling, og tre røde kort like før fulltid.

Lyn 1896 FK åpnet sesongen med en knalltøff bortekamp mot Lysekloster lørdag ettermiddag. I det som skulle vise seg å bli meget ampert stemning mellom lagene. Noen minutter før fulltid tok kampen fullstendig fyr, som endte i tre røde kort og en sen scoring for gjestene førte til ampert stemning både på og utenfor banen.

De første 20 minuttene av oppgjøret på Lysekloster Family Arena bølget frem og tilbake, det uten at noen av lagene klarte å komme til de store sjansene. Senere i kampen presset Andre Olsen frem et straffespark for gjestene fra Oslo, det endte i scoring for Lyn 1896 FK og debutanten Jo Nymo Matland dunket ballen bak Lysekloster keeperen Vitalijs Melnicenko.

Hjemmelaget snur kampen

Seks minutter før pause sitter utligningen. Etter at Lyn har fått et par skudd i stolpen til hjemmelaget, på returen er og lagene er like langt i oppgjøret. Etter en corner som Rojas styrer i hjørnet for Lyn målvakten. Bare minutter etter utligningen kunne Lyn ha godt til pause med 1-2. Men den gang ei, etter at Anders Olsen blir spilt fri på høyresiden, noe uheldig med ballmottaket fører til at ballen flyr utenfor stolpen til Lysekloster-målvakten.

Dog skulle det vise seg at hjemmelaget skulle gå til pause med ledelsen. Tim Nilsen med et nydelig innlegg fra venstre, der Christian Dahl får gå opp helt alene mellom to Lyn midtstoppere, og har med det får problemer med å stange Lysekloster i ledelsen.

Lysekloster tok mer over kampen, og var nære på ved flere anledninger, sluttproduktet manglet noe for hjemmelaget, etter en corner som ikke endte i mål er nokså utrolig. Etter sjansebonanza uten sidestykke, fikk hjemmelaget et frispark fra 18-20 meter, ballen stryker forbi stolpen til Øyvind Knutsen i Lyn målet.

Timen spilt i oppgjøret er det utrolig at ikke hjemmelaget går opp i en 3-1 ledelse, nevnte Knutsen gir en farlig retur etter skuddet. Flere av hjemmelagets spillere jubler for scoring, senere ble målet trukket tilbake av dommeren.

Dramatisk avslutning

Fem minutter senere fikk gjestene ved Ulrik Berglann muligheten til å straffe hjemmelaget, men vingen får ikke styrt ballen på målet til Lysekloster. Det så lenge ut til at alle poengene skulle forbli i Bergen.

Det først etter en del håpløse episoder som førte til tre røde kort. Men sju minutter på overtiden av oppgjøret kommer utligningen og poengdelingen mellom lagene. Nykommeren Anwar Pellegrino headet ned et innlegg til Andreas Olsen som fikk kranglet inn utligningen.

De to siste minuttene skjedde det ikke stort, men etter ni minutters overtid, tre røde kort og en sjansebonanza begge veier ender det altså 2-2 i Bergen mellom to av opprykksfavorittene i avdeling 4 i 3. divisjon.

Lysekloster – Lyn 2-2 (2-1)

Lysekloster Family Arena. Dommer: Anders Bjerk Hansen, Bjarg. Rødt kort: Ronny Rojas, for to gule kort (86), Tobias Heltne Alme for takling (87), Lysekloster, og Dan-Roger Roland, Lyn for takling (87).

Mål: 0-1: Jo Nymo Matland (str. 24), 1-1: Ronny Rojas (39), 2-1: Christian Dahl (45), 2-2: Anders Bjørntvedt Olsen (90)