Rino Coolen ny hovedtrener i Rosenborg

817

Rino Coolen overtar som ny hovedtrener i Rosenborg med umiddelbar virkning. Med seg får han Trond «Rambo» Henriksen.

Pressekonferansen startet kl. 18.45 og Ivar Koteng, styreleder i RBK, ga en kort forklaring på årsakene til at Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun måtte takke for seg. Avslutningsvis fikk den nye treneren introdusere seg selv.

Fremmøtte reportere spurte Koteng flere ganger om hva som var årsaken. Hovedsaklig kan det oppsummeres med manglede sportslig utvikling. Oppfatter klubbens svar til pressekorpset som vagt og lite godt planlagt. Koteng blir flere ganger litt satt ut på spørsmålene han får og viser til RBKs skyhøye ambisjoner.

Samtidig blir Kåre Ingebrigtsen omtalt som «flink», men han har nå oppnådd sitt potensiale. Koteng sier at det er summen av flere faktorer som fører til at et samlet RBK-styre nå velger å sparke trener. Når spørsmålene hagler fra media har han ingen gode svar og referer til at Kåre Ingebrigtsen i utganspunktet var ansatt midlertidig, og at fire år er ganske lenge.

- Annonse -

Erik Hoftun må også avslutte sitt engasjement som assistenttrener for å gjøre plass til Trond Henriksen.

Det dukker opp mange spørsmål på en dag som dette. Ikke minst er tidspunktet kanskje noe overaskende. En uke før årets viktigste kamp, nemlig bortekampen mot Celtic i Glasgow. Årets viktigste fordi økonomi i fotball betyr allt. Du blir ikke rik av å vinne Eliteserien. Men en manglende plan når du sparker trener klokka 15.30 på en torsdag. 6 dager før neste kamp. Det skaper rom for undring.

Rino Coolen får en læringskurve av de helt store. Men som Koteng sa, Rino er fra Nederland og det var der Eggen fotballen startet. Regner med Nils-Arne Eggen har noen tanker om dette, han drev vel ikke med kopiering av Rinus Michels eller Johan Cruyff. Rino Coolen har vært akademidirektør i RBK de siste 6 mnd. Har ingen erfaring som hovedtrener på dette nivået. Som de sier i England. «Good luck!»

Kommer tilbake med artikkel om Coolen. 

Det var i allefall helt opplagt at Rino Coolens ikke var komfortabel med situasjonen der han ankom pressekonferanse med løkringer på skjorta. Men, han vet vel hva 4-3-3 er, han kommer tross alt fra Nederland.

Så kampen på Lerkendal mot Valur «live». Ingen tvil om at det var «lapskaus». Det var lavt tempo, det var feilpasninger og ikke før i 2. omgang var Rosenborg der de burde. Jada, dommeren burde hatt tilgang til VAR. Til syvende og sist vinner laget kampen, etter en spenning i sluttminuttene du skal lete lenge etter. Men det er ikke godt nok.

3 gull og 2 NM pokaler på tre år er ikke godt nok i Rosenborg. Der er det skyhøye ambisjoner. De skyhøye ambisjonene var ikke tydelige mot Valur fra spillergruppa. Kanskje er det en del av totalvurderingen Koteng snakker om.

Er det synd på Kåre Ingebrigtsen? Det tror jeg ikke. Selv om Koteng og RBK-styret mener han har oppnådd sitt potensiale, så forteller det, i hvertfall meg, at her tok de feil. Kåre Ingebrigtsen har vært ydmyk, samarbeidsvillig og utviklingsorientert. Han vil bli savnet av spillere, sikkert mange på «brakka» og ikke minst supportere. Det vil ikke ta lang tid før han er i en ny trenerjobb, hvis han ønsker det selv.

ER dette en kalkulert risiko, eller ser vi et klubbstyre som ikke har bakkekontakt? Fremtiden vil vise om dette er bra for Rosenborg.

Nå har i allefall et samlet RBK-styre vist sine ambisjoner. De er skyhøye, håper bare ikke det er et luftslott.

Supporterne er triste, spente og ser frem til neste kamp. Klubbstyret har nå satt seg selv på en pidestal, det kan i lengden gjøre vondt.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -