Rosenborg møter Ajax i Europa League-playoff

278
Europa League-playoffen ble trukket i dag. Europa League logo

Rosenborg Ballklubb møter knalltøff motstand i siste hinder til et eventuelt Europa League-gruppespill. Det ble klart etter at trekningen fant sted i den franske byen Lyon.

Rosenborg ble slått ut av Celtic over de to kampene i kvalifiseringen til UEFA Champions League. Noe som betyr at trønderne må ta til takke med å komme seg inn Europa League-gruppespillet. Der ble det heller ikke en enkel vei for Rosenborg, som møter fjorårets tapende finalist Ajax Amsterdam. Men håpet lever fortsatt for deltakelse for et norsk lag i Europa denne sesongen.

Oppgjøret spilles over to kamper og vinneren av de to lagene vil altså gå til gruppespillet i Europa League. Første kamp spilles 17. august og returoppgjøret går 24. august. Rosenborg starter borte mot Ajax. Trønderne har tidligere deltatt tre ganger i Europa League. Faktumet er at klubben fra Trondheim aldri har gått videre fra et gruppespill i Europa League. Rosenborg møtte Ajax i gruppespillet i Champions League i 2002. Da endte begge kampene uavgjort. 1-1 i Amsterdam og 0-0 på Lerkendal.

Det er ingen tvil om at Ajax må finne seg i å være store favoritter i de to kampene. Talentfabrikken Ajax flommer over av talenter. Som består av mye unge-spillere. Klubben fra Amsterdam er kjent for å gi unge spillere muligheten i de store turneringen, det så vi bare i finalen mot Manchester United.

Dem har mistet en del spillere og treneren. Men har hentet inn ringreven Klass Jan Huntelaar. Rosenborg må ha en god dag på jobben, både i borte møtet og på Lerkendal. Trønderne må også få igang den danske spissen Nicklas Bendtner, og få mest mulig innlegg inn i sekstenmeter. Samtidig må laget ligge kompakt bakover, og score på mulighetene dem får.

Slik spilles play off-kampene:
Panathinaikos – Atheltic Bilbao
Shkendija – AC Milan
Osiek – Austraia Wien
APOEL – FC Midtjylland
Crvena Zvezeda – Krasnodar
FH – Braga
Everton – Hajduk Split
Club Brugge – AEK Athen
Martimo – Dynamo Kiev
Vitorul – Red Bull Salzburg
Domzale – Marseille
Vardar – Fenerbache
Ajax – Rosenborg
Altach – Maccabi Tel-Aviv
BATE Borisov – Olexandriya
Dinamo Zagreb – Skenderbeu
Ludogorets – Suduva
Partizan – Videoton
Utrecht – Zenit St. Petersburg
Legia – Sheriff
Viktoria Plzen – AEK Larnaca
PAOK – Östersund

 

 

Kommentarer

kommentarer