Rosenborg vinner The Double igjen

253

The Double er servert, den tredje på fire år for Rosenborg. Strømsgodset åpnet best på Ullevaal Stadion og tok ledelsen med Mostafa Abdellaoue, men trønderne slo tilbake nesten umiddelbart.
Mike Jensen og Anders Konradsen snudde kampen allerede før pause og Bendtners heldige og lure touch avgjorde cupfinalen i Rosenborgs favør allerede rundt timen. Den danske spissen punkterte kampen på kontring på overtid og startet festen.

Det kunne gått Godset sin vei

4-1 antyder et ganske ensidig og lett oppgjør men egentlig var Rosenborgs tolvte cupgull langt fra ’a walk in the park’.
Godset scoret først og fikk noen gode sjanser også senere i kampen. To omdiskuterte dommeravgjørelser kunne ha styret kampen i en helt annerledes retning.
I første omgang vinket dommeren spillet videre da Tore Reginiussen dyttet Tokmac Nguen innenfor 16-meter. Den ville vært en ganske billig straffe, men ikke helt urimelig hvis blåst.
Rosenborgs andre mål kom da på en tvilsom hjørnespark. Ballen trolig gikk ut via Samuel Adegbenros skulder og ikke via en Godset-spiller. At Anders Konradsen fikk heade ballen inn helt alene er derimot forsvarets feil.
I andre omgang hadde drammenserne en god sjanse igjen men André Hansen reddet sine for ørtende gang i sesongen.

Svanesangen eller gjenfødelsen?

Cupfinalen er derfor en grei oppsummering til 2018 i norsk fotball. Rosenborg vinner hele potten igjen uten å ha særlig imponert. Godset, akkurat som Brann og Molde i serien, klarte å lage noen vansker men til slutt svant de ut og Troillan fikk en måte til å sikre seieren.
Nesten alle RBK-stjernene har prestert litt under sin vanlige og høye standard, til og med to pålitelige arbeidshester som Mike Jensen og Tore Reginiussen. Nicklas Bendtner har i tillegg merket seg ut mer for sine eskapader utenfor bana enn for noen imponerende prestasjoner.
Sommerens sjokkerende trenerbytte har sikker ikke hjulpet laget selv om gruppen har blitt tettere enn noensinne under vanskelige og usedvanlige omstendigheter.
Det spørs vel hvis årets Double er en ny begynnelse eller siste kapitlet i en lang dominans. Rini Coolen har ikke fått Rosenborg til å skifte gir og det er sannsynlig at han er ferdig som hovedtrener. Fremtiden er jo uvisst men en radikal renovering ligger i kortene.

Strømsgodset kan derimot ta Cupfinalen som en bonus-kamp og et greit utgangspunkt til en mye bedre 2019. Alle lag som ikke heter Rosenborg har en tøff oppgave foran seg hvis de vil detronisere trønderne.
Vanskelig men ikke umulig, spesielt hvis man i Trondheim blir altfor litt selvgode og tar årets double som en bekreftelse til en usvikelig overlegenhet.