I dag er Ruhrderbydag- Tysk fotball på sitt beste!

147

«Å vær så snill, kjære Gud. Hvis det fins en fotballgud, da nå». En desperat stemme og i bakgrunnen høres et kor av sprukne sangstemmer som synger «Kom igjen Schalke, scor et mål for oss» for full hals! Amatørklippet har blitt vist mer en et kvart million ganger på YouTube og en kan føle spenningen i luften. Vi er i det 94 minuttet i det 91 Ruhrderbyet mellom arbeiderklasseklubbene og erkefiendene FC Schalke 04 og Borussia Dortmund i Signal Iduna Park.

Ruhrderbyet, også kjent som Revierderbyet, er det største fotballderbyet i Tyskland. For Schalke og Dortmundfans er det viktigere å vinne disse derbykampene enn å vinne Bundesligaen. I vår vant Schalke 4:2, berget dermed plassen mens Dortmund tapte sjansen til å vinne Bundesligaen. Det gav Schalkefansen en følelse av at det tross alt hadde vært en god sesong selv om Schalke til slutt endte på en skuffende 14 plass.

Telefonkameraet er rettet mot Dortmunds mål. Schalke har corner. Dortmund ledet allerede 4:0 etter bare 25 minutter og noen Schalkefans forlot stadionen allerede etter første omgang, men ikke mannen bak amatørklippet. I andre omgang er det et nytt Schalke-lag på banen. Trener Domenico Tedesco har bønnfalt spillerne om å gå ut og prøve å vinne andreomgang. Heller ikke han tror at Schalke kan ta poeng i denne kampen, men vil at de skal gi alt for fansen. Da skjer det utrolige! Schalke begynner å score mål. En herlig header fra Burgstaller 4:1, en nydelig flanke fra Konoplyanka til Harit som skyter, MÅL!! 4:2, litt senere et sololøp og et utakbart skudd signert Daniel Caliguiri 4:3. Og så er det corner for Schalke i det 94 minuttet.

Schalkefansen har gode minner med cornere i siste minutt. I 1998 spilte den regjerende Champions League vinneren, Borussia Dortmund mot den regjerende UEFA cupvinneren Schalke i et klassisk Ruhrderby. Dortmund ledet lenge 1:0, så utligner Schalke femten minutter før slutt, men Dortmund slår tilbake bare fire minutter etterpå. I det siste minuttet får så Schalke (feilaktig) en corner og Schalkes keeper Jens Lehmann utligner! Spektakulært mål og det første keeper-spillemålet i Bundesligaens historie… og linjedommeren må ha politieskorte ut av stadionen.

Dommeren må roe ned spillerne før Konoplyanka får ta corneren. Alle holder pusten, ballen daler i en bue foran mål. Naldo hopper opp og det føles som han svever en halv meter over de andre. En hard header og Dortmunds keeper, Roman Weidenfeller er sjanseløs. Folk begynner å skrike, hyle, rope, telefonkameraet står ikke stille lenger, det hopper, viser dansende, skrikende fans og at hele Schalkes trenerstab og reservespillere springer over halve banen for å feire med spillerne. Kampen ender 4:4 og videoklippet ender i kaos.

I morgen spiller Schalke mot Dortmund i det 95. Ruhrderbyet, hjemme i Veltins-Arena. Gjør deg klar til en uforglemmelig kamp!