Mainz snudde bunnduellen mot Köln

50

(Mainz – Köln 3-1) På fredag tok Mainz (17. plass) imot Köln (15.). Til tross for at gjestene tok ledelsen, vant Mainz bunnduellen.

Köln skapte de første mulighetene. Robin Zentner reddet mot Simon Terodde etter tre minutter. Florian Kaikz scoret på returen, men var i offside.

Ti minutter senere siktet Terodde bedre. Köln kombinerte godt via Kainz, Jonas Hector og Kingsley Schindler. Sistnevnte spilte ballen mot Hector. Terodde snappet opp pasningen og scoret fra 14 meter.

I det følgende var likevel Mainz best. Jean-Paul Boetius og Levin Öztunali kom til gode muligheter, og førstnevnte utlignet etter tjue minutter. Midtbanespilleren hevdet ballen etter Adam Szalais pasning og scoret fra kort hold.

Deretter presset Mainz høyt, spilte kjapt i lengderetningen og skapte flere muligheter ved Szalai og Robin Quaison. Vertene var imidlertid ikke kliniske nok, mens Köln var harmløse. Dermed ble det ikke flere scoringer før pausen.

I andre omgang var Köln offensive og styrte kampen. Zentner hindret bortelagets ledelse med sterke redninger mot Louis Schaub.

Litt mot spillets gang sendte et drømmetreff Mainz i føringen. Quaison fyrte fra rundt 25 meter. Svenskenes skudd havnet i øverste hjørne.

Kort tid senere kunne Köln ha fått et straffespark: Moussa Niakhate spilte ballen med armen i boksen. Til tross for at VAR sjekket situasjonen, ble det ikke straffespark.

Utenom det kom det lite fra Köln mot et tett forsvarende hjemmelag. Tvert imot: Etter en kontring økte Öztunali ledelsen.

Mot slutten av kampen kunne Terodde scoret Kölns andre mål, men bommet fra kort hold. På overtid reddet Zentner på nytt mot Kainz.

Etter seieren har Mainz gått forbi Köln på tabellen. 05erne har ni poeng etter åtte kamper, Köln står med sju.