– Scoringene gjør meg mer komplett

176

 


Ruben Yttergård Jenssen har levert mål på bestilling for tyske Kaiserslautern den siste tiden. Nå mener han at scoringene gir han en ekstra dimensjon som spiller.

Ruben Yttergård Jenssen (27) har hatt en fin start på andre halvdel av sesongen i Kaiserslautern. Tromsøværingen har scoret i begge kampene som er spilt etter at sesongen startet opp igjen etter vinterpausen i 2.Bundesliga, i tillegg til én målgivende pasning.

Tar man med at han også scoret to mål i lagets siste treningskamp, har han fire mål på de siste tre kampene.

- Annonse -

Ruben har aldri vært mest kjent for å score mål. Han mener det er vanskelig å peke på en nøyaktig grunn på hvorfor han plutselig har begynt å score.

– Hehe, ja si det. Vanskelig å peke på en enkelt ting. Har kanskje vært enda mer bevisst på å være med inn i boksen. Har fått trent godt over lang tid nå, uten å være plaget med skader, forklarer han.

Han mener at mål-poengene som nå kommer gjør han mer komplett som spiller.

– Mål-poeng er vel det som har manglet i spillet mitt tidligere for å bli en komplett midtbanespiller.

Kan bli forlengelse

Og mål-poengene hans kan bli veldig viktig. Både for laget og han selv.

Kontrakten hans med Kaiserslautern går ut i slutten av juni, og han har tidligere avslått tilbud fra Tyrkiske klubber, til langt høyere lønn enn den har i dag. Dette med hensyn til familien.

Klubber som Sheffield Wednesday i England, og flere klubber i Belgia og Nederland skal være interesserte, i tillegg til klubber i Tyskland.

Han vil ikke si så mye når det gjelder andre klubber som er på banen, men bekrefter at det også er aktuelt å fortsette i Kaiserslautern.

– Jeg er i samtaler med Kaiserslautern. Alle andre henvendelser tar agenten min Kent Karlsen seg av, og sier samtidig at en retur til Norge ikke er aktuelt med det første.

– Nei, det er det ikke. Har lyst på litt mer eventyr før vi vender nesen hjemover, forteller 27-åringen.

Landslaget ikke førsteprioritet

Han hadde for en periode en relativt sentral rolle på det norske A-landslaget og var ofte en mann å se i startoppstillingen.

Der har det imidlertid blitt mindre og mindre spilletid, og Ruben har også ved flere tilfeller blitt utelatt fra troppen til landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Men han stresser ikke med det.

– Har hele tiden sagt at mitt mål først og fremst er å prestere på klubblaget, så får landslaget være en bonus. Hvis jeg fortsetter på dette nivået så håper jeg at det ikke er lange veien tilbake igjen i landslags-varmen, forteller Yttergård Jenssen, som fra tiden i Tromsø kjenner Høgmo veldig godt.

– Sjansen er minimal

Kaiserslautern ligger på en 8.plass i 2.Bundesliga, syv poeng bak 3.plass som gir play-off, og åtte poeng bak 2.plassen som gir direkte opprykk.

På spørsmål om sjansene for opprykk er han ikke veldig optimistisk.

– Den er vel heller minimal. Vi må ha et vanvittig poengsnitt de siste kampene for å komme på topp tre. Og selv om vi skulle klare kvalifiseringsplass så er det ingen «walk in the park» der. Så akkurat for øyeblikket prøver vi å få 40 poeng fortest mulig. Så får vi heller se hvor lang tid vi bruker på det, forklarer han, og legger til at de har avgjørende kamper borte mot Freiburg og Nürnberg i løpet av de neste fire kampene som blir veldig viktige.

Innlegget – Scoringene gjør meg mer komplett dukket først opp på Bundesliga Norge.
Source: Blnorge.com

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -