Serie A-stjerne har akseptert feitt tilbud fra Kina

544

Marek Hamsik forlater Napoli etter 12 lange og temmelig suksessrike sesonger. Kinesisk klubb Dalian Yifang har gitt ham et tilbud han ikke kunne avslå: en treårskontrakt på 9 millioner euro per sesong en noe få 31åringer tør ignorere.

Overgangsvinduet er jo stengt i Europa men ikke i Kina, hvor han skal reise til snart. Napoli får trolig 20 millioner for umaken. Altså spilte Hamsik sin siste kamp i Italia i går mot Sampdoria.
Et beskjedent farvel: uten fyreverkerier, uten avskjedskamp, uten tårfulle og lange siste øyeblikker foran fansene. I sterk motsetning til byens hjertelig, og ofte overstrømmende, vesen, har Hamsik takket for seg uten å tiltrekke seg oppmerksomheten.

Klubbens ikon forsvinner som en reserve

Med 520 kamper og 123 mål er Hamsik rekordmannen i Napoli sin historie. Ingen har spilt og scoret flere ganger enn slovakeren med den lyseblå drakten på.
Han er en ikoniske spiller i klubbens lengste periode som topplag. Den unnvikende Scudetto er selvsagt den største og sureste anger. To Coppa Italia og én italiensk Supercup er ganske litt tafatt uttelling for en slags storhetstid. Dessverre for Hamsik og Napoli har vært Juventus (og delvis til og med Roma) altfor sterke.
Under Carlo Ancelotti har han også fått redusert spilletid, i en mer defensiv posisjon som ikke passet ham best. Et tegn til at tiden hans i Napoli var kanskje nesten over allerede.

Tilhengerne har tatt den overraskende nyheten på en uforventet nådig måte. De fleste har bare uttrykt sin takknemlighet for kapteinen som har bidratt til klubben så mye.
Gjennom årene ville toppklubbene i utlandet ha ham og han kunne lett ha fått en lønnsom overgang til Premier League. Der kunne Hamsik kjempe om EPL- og Mesterligagull. Men han foretrakk Napoli og utfordringen til å bringe Scudettoen dit.
I tillegg har Hamsik aldri svikt publikum og byfolk, ikke engang etter en av de mange ganger han ble ranet. Andre spillere ville ha sagt noe eller ha flyttet fra et så komplisert miljø, men ikke Marekiaro. Han var en stødig kar.
Iallfall til kineserne kom med en feit kontrakt.

- Annonse -

Skuffende adjøer er en tradisjon

Napoli har jo aldri hatt stor flaks med avksjeder. Gonzalo Higuain hoppet av til erkerivalene Juventus for noen år siden (og folk tok det ille). Lokalgutt Fabio Quagliarella måtte flykte i hemmelighet for sin egen sikkerhets skyld. Likevel er sikkert Diego Armando Maradona den som gjorde mest vondt.
I våren 1991 var El Pibe de Oro positiv på en dopingtest og han bare flyktet som en tyv om natten og kom aldri tilbake som spiller, på tross av mange kjærlighetserklæringer gjennom årene.
Nå er Marek Hamsik sin tur å forlate klubben og byen han elsker så høyt.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -