Sevilla overbeviste i den første semifinalen

113

Sevilla tok i mot Celta Vigo i den første semifinalekampen mellom lagene. Det står om hvem som skal møte Barcelona i finalen (regner det som sikkert etter 7-0 over Valencia i går). Det ble en underholdende og fartsfylt kamp der Sevilla helt klart tok initiativet fra start. De skapte mange sjanser i første omgang med Gameiro, Rami og Krohn-Dehli. Etter 27 minutter ble Vittolo dratt ned i feltet og dommeren blåser korrekt straffespark. Kevin Gameiro setter den, men den er ikke altfor bra og Ruben Blanco i Celta-målet redder. Fremdeles 0-0. I omgangens siste minutt får Rami treff på hodet og i mål. Sevilla kan gå til pause med 1-0 ledelse.

Sevilla fortsetter å skape trøbbel for Celta i annen omgang og har initiativet i kampen. Celta har noen forsøk fra Aspas og Guidetti, men det blir med forsøkene. Etter et kvarter i andre omgang får vi en kontring for Sevilla der Gameiro demonstrerer styrke og hurtighet, og kanskje litt mangel på hurtighet fra Cabral i Celta-forsvaret. En mot en blir Gameiro for sterk og setter sikkert inn 2-0. Det tar bare 2 minutter før Gameiro får en ny situasjon der han setter Gomez på plass og kommer alene med keeper og setter 3-0. Gameiro er en skikkelig goalgetter. Litt Suarez over han i dag. Samtidig må det sies at stopperspillet til Celta ikke var patent i disse situasjonene. Selvsagt måtte det være Krohn Dehli som satte spikeren i kista, han også alene med keeper setter 4-0. Han valgte og ikke juble for scoringen, han har tilbragt 3 sesonger i Celta Vigo.

Sevilla skal nå 2 turer til Celta den kommende uken, liga-kamp til helgen og returoppgjøret i cupen om en uke. Celta har litt forsvarsstrukturering å gjøre før den tid, for dette var ikke bra.

Vi kan vel allerede utrope finalelagene i Copa del Rey 2016. Barcelona mot Sevilla. Det bør bli et spennende oppgjør.