Slik er reglene for fotballoverganger i breddefotballen

2739
Fredrik Nilsen legger inn for Funnefoss/Vormsund. Foto: Kjell Arne Høviskeland, Fotballnerd.no

Noe av de viktigste for en hver fotballsupporter uansett nivå klubbene tilhører er overgangsmarkedet.


Det gjelder også for supportere av breddeklubbene, som hvert år håper klubbene skal hente inn nye spennende spillere før overgangsvinduet stenger. I det siste har også pengegaloppen eksplodert innad i vår egen fotball. Nå har det også nådd nedover til breddefotballen i Norge.

Breddeoverganger

Norge er ikke kjent for de store overgangene internt blant norske klubber. Det betyr at det i Norge går nokså edruelig for seg i breddefotballen. Vi har noen få klubber som også har fotballakademier, men vi kan ikke sammenligne oss med utlandet. I breddefotballen er blant annet Rosenborg, Vålerenga, Stabæk av de bedre innen utvikling av yngre fotballspillere.


Lenger åpent for bredden

I Norge står alle klubber som er organisert under Norges Fotballforbund fritt til å kjøpe spillere fra hverandre. Det er dog ikke lov å betale for spillere under 13 år.

Det er strengt tatt ikke lov å betale for spillere under 18 år heller, men i det spilleren fyller 13 år, kan moderklubben kreve kompensasjon for spillerutvikling den perioden spilleren har vært i klubben.

Klubbene kan selv komme til enighet om en kompensasjon om spilleren blir solgt videre etter at spilleren er fylt 18 år. For amatører i Norge er overgangsvinduet åpent fra 8. Januar til 31. Mars og 21. Juli til 11. September.

Dette er tre uker lengre enn vinduet for profesjonelle spillere. Kompensasjon for spillerutvikling er fastsatt av Norges Fotballforbund og det er ingen åpning for diskusjon mellom klubbene.

Kilde: Norges fotballforbund

- Annonse -

Vi søker lagansvarlige skribenter til breddefotballen! Les mer her

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -