1044
Bilde: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

På søndag var mange norske lag i aksjon og spilte treningskamp. Slik gikk dagens kamper.

Bodø/Glimt – Brann 4-1 (1-0)

Ulrik Saltnes sendte vertene i føringen i førsteomgangen. Etter pausen scoret Vegard Leikvoll Moberg selvmål og utlignet. Ola Solbakken, Sebastian Tounekti og Axel Lindahl sørget for hjemmeseieren. Les vår kampreferat her.

Aalesund – Stjørdals Blink 3-1 (3-0)

387 tilskuere observert treningskampen mellom de to OBOS-lagene på Color Line Stadion. Etter fem minutter tok Aalesund styringen, og før det var spilt et kvarter hadde Sigurd Haugen sendt vertene i føringen. En tabbe av Blink-keeper Nicklas Frenderup sørget for at Kristoffer Ødemarksbakken kunne doble ledelsen. Etter en halvtime scoret Ødemarksbakken igjen. I andreomgangen ble kampen jevnere, og fem minutter før slutt scoret Andreas Pettersen for gjestene.

Rosenborg – Tromsø 1-0 (0-0)

Selv om det ikke ble scoringer i førsteomgangen, var begge lag offensive og høye i presset, og det utviklet seg en interessant kamp, med fordeler for Rosenborg. Likevel tok det 70 minutter før kampens eneste kom. Kristoffer Zachariassens skudd traff en Tromsø-spiller, og dommeren pekte på straffemerket for hands. Dino Islamovic var trygg fra elleve meter og avgjorde kampen.

Lyn – Grei 1-0 (1-0)

Lyn, som spilte sin andre treningskamp på to dager, tok en tidlig ledelse a Ingrid Bakke scoret før det var spilt fire minutter. Lyn styrte kampen før pausen, men Grei var heller ikke uten målsjanser. I andreomgangen ble kampen etter hvert preget av mange bytter hos begge lag, og det ble ikke flere nettkjenninger.

Mjøndalen – Fredrikstad 1-4 (0-2)

Nicolay Solberg, Olav Øby, Riki Alba og Ludvig Begby sendte Fredrikstad 4-0 i ledelsen, før Tonny Brochmanns scoret kampens eneste mål for vertene. Vi fulgte kampen direkte her.

Viking – Start 3-3 (2-2)

Etter sju minutter ledet gjestene 2-0 takket være scoringer av Martin Ramsland og Eirik Schulze. Kevin Kabran og Veton Berisha utlignet før det var spilt en halvtime. Samuel Fridjonsson snudde kampen ti minutter etter pausen, men på tampen utlignet Ramsland med sin andre scoring for dagen. Les vår kampreferat her.

Odd – Stabæk 1-0 (1-0)

Odd var det beste laget med de klart største sjansene før pausen. Joshua Kitolano traff tidlig stolpen, og etter et kvarter reddet Marcus Sandberg et straffespark fra Mushaga Bakenga. Tobias Lauritsen sørget for den fortjente ledelsen ti minutter før pausen. Begge lag skapte noen farligheter i andreomgangen, men Odd vant kampen fortjent.

Sarpsborg – Lillestrøm 0-2 (0-0)

LSK-treneren Geir Bakke returnerte til sin tidligere klubb og vant med Lillestrøm i Sarpsborg. Gjestene produserte den største muligheten i en jevnspilt førsteomgang der begge lag kom til noen farlige situasjoner. Kun tre minutter etter hvilen scoret LSK-kapteinen Thomas Lehne Olsen med en heading. Mens Sarpsborg skapte lite i andreomgangen, var Lillestrøm farlige og doblet ledelsen fem minutter før slutt ved Eskil Edh.

Røa – Amazon Grimstad 0-1 (0-1)

I likhet med Lyn spilte også Røa sin andre treningskamp på to dager. Dette utnyttet Amazon Grimstad som tok en sterk borteseier i Oslo. Kampens eneste scoring kom drøye ti minutter før pausen.

FK Haugesund – Åsane 1-1 (1-0)

En tidlig og en sen scoring sørget for uavgjort i Haugesund. Vertene var i ledelsen etter tre minutter og Ibrahima Wadjis scoring. Haugesund åpnet sterkt og hadde flest sjanser. Åsane kom seg bedre inn i kampen etter hvert i omgangen. I andreomgangen hadde begge lag gode perioder, og kampen var jevn. På tampen utlignet Håkon Lorentzen for Åsane som dermed fortsatt er ubeseiret mot Eliteserie-lag i oppkjøringen.

Vålerenga – Jerv 3-1 (2-1)

Mot et aggressivt bortelag tok Vålerenga ledelsen etter et kvarter ved Aron Dønnum. Fem minutter senere doblet Amor Layouni ledelsen med sin første scoring i VIF-drakta. Vålerenga hadde god kontroll på kampen, men fem minutter før pausen scoret Diego Campos via ryggen til Christian Borchgrevink for Jerv. I andre omgang ble det færre målsjanser, men etter at Seedy Jatta hadde blitt felt i boksen, avgjorde Dønnum kampen for godt fra krittmerket.