Snart avgjøres Euro 2021

111
Foto Thomas Serer on Unsplash

Nå er det endelig avgjort hvem som skal møtes i semifinalen. Flere av de aller største forhåndsfavorittene er er slått ut for lengst, og nå skal det hele avgjøres mellom Danmark, England, Italia og Spania.

Kommer fotballen hjem?

Det kan kanskje høres merkelig ut, men det er kun ett av de fire lagene som er blant semifinalistene som ikke har vunnet EM før – nemlig England. Ja, de har vunnet VM, men de har rett og slett aldri gjort seg særlig bemerket i EM før. Flere av Englands argeste konkurrenter er allerede slått ut, og englenderne har på papiret den enkleste motstanderen i semifinalen i Euro 2021, nemlig Danmark. Semifinalen spilles dessuten på Englands hjemmebane Wembley, noe som bare forsterker favorittrollen til engelskmennene. Spørsmålet nå er om de igjen snubler på målstreken, eller om de endelig kan innfri de ekstremt høye forventningene fra den fotballgale balløya. 

Fotballsjarmørene fra støvellandet

De aller fleste er enige om at Italia har spilt den flotteste fotballen så langt i mesterskapet. Det italienske landslaget utstråler virkelig et sammenhold og fotballglede det er lenge siden vi har sett fra den kanten. Med både Insigne og Immobile i storform, er det ingen tvil om at italienerne er blant de aller største favorittene til å stikke av med trofeet. I semifinalen venter det likevel knalltøff motstand, og Spania har i hvert fall ikke tenkt å gi seg uten kamp.

Er Spania gode nok?

Spania har ikke overbevist foreløpig, og var heldige ved at Sveits bommet på tre av fire straffer i straffesparkkonkurransen i kvartfinalen. Spania har dominert fotballverdenen de siste tiårene, men det er tydelig at de ikke besitter de samme kvalitetene og egenskapene som de tidligere spanske landslagene. Vi alle vet likevel hvor gode de kan være, så spørsmålet er bare om de kan finne frem de gode gamle taktene igjen og vise Europa og resten av verden at Spania fortsatt er verdens beste fotballnasjon. 

- Annonse -

De deilige danske drenge

Det er snart 30 år siden Danmark på mirakuløst vant EM i 1992, og selv om det ville være en stor overraskelse hvis de vant EM igjen i år, vil det nok ikke være like så sensasjonelt som den gangen på 90-tallet. Danmark spiller nemlig fantastisk fotball, og har et unikt samhold som tydelig kommer til uttrykk på banen. Av de fire lagene som er igjen i mesterskapet, er det ingen tvil om at Danmark er den største outsideren. Med Schmeichel, Dolberg, Kjær, Delaney, Mæhle og de andre danske “drenge” i storform, Skal England virkelig passe seg for å ikke bli sprengt i fillebiter av dansk “dynamitt”. 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -