Solskjær i sin andre store test i klassisk oppgjør

263

Opp gjennom Premier League-historien har Arsenal – Manchester United-oppgjørene vært en liten perle for alle som er interessert i engelsk fotball eller dramatiske kamper, og en gullgruve for journalister med ønske om store overskrifter. Selve symbolet på oppgjøret, rent historisk, må være duellen mellom Roy Keane og Patrick Vieira. En duell vi så sårt savner i dagens fotball. Så klart, det var jo fra tid til annen alt annet enn pent, og begge tydde til midler man ikke annet enn fordømmer i dag, men det var noe eget akkurat med den kampen. Med den pondusen kapteinene utstrålte, rakrygga og klare for dyst (bokstavelig talt).

Solskjær må nok ta visse taktiske grep for å hale i land en seier ikveld.

Lagene ligger helt likt poengmessig på tabellen, og alt ligger derfor til rette for en svært jevn og seig batalje. Samtidig er det noe med disse kampene som bringer frem det beste (og kanskje verste) i spillerne. Det virker ofte som om de legger inn et ekstra gir, og dette gjør kampen ofte lite representativ for lagenes egentlige form. De lever sitt eget liv. Rent statistisk har derimot United et klart overtak på London-laget.

Ole Gunnar Solskjær har, som de aller fleste fotballinteresserte nordmenn nok har fått med seg, slått Sir Matt Busby sin rekord på 6 strake seire etter overtagelse som hovedtrener, og laget hans har et sjeldent godt momentum. 7 strake seire i Premier League er bra, selv om motstanden har vært så som så. Bournemouth ligger på 12. plass og Tottenham på 3., så bare lett har det ikke vært. Nettopp derfor holder jeg de røde djevlene som hårfin favoritt i kveld.

Paul Pogba blir nok en nøkkelfigur i kveldens kamp.

Arsenal har på sin side, i likhet med United, variert veldig i år. At deres største stjerne og desidert beste spiller, Mesut Özil, har blitt koblet til større klubber, gjør også at det nok vanker en slags usikkerhet i korridorveggene på Emirates. Arsenal mangler rett og slett en ledestjerne som kan sammenlignes med Paul Pogba, Harry Kane/Christian Eriksen, Kevin De Bruyne/Sergio Aguero/David Silva, Eden Hazard eller Mohammed Salah. At tidenes nest største Premier League-manager, Arsene Wenger, ga seg etter 20 år, og at nettopp han var hjernen bak Arsenal som en suksessrik klubb, men også mannen som brakte fremoverrettet, kreativ og intelligent fotball til balløya (som på den tiden var preget av lange baller og harde dueller), leder en til å fundere over hvor Arsenal er på vei hen. Et United i flyt og et noe molefunkent Arsenal kan bli utslagsgivende. Samtidig slo Arsenal Chelsea 2-0 for en måned siden, og disse kampene lever, som nevnt over, ofte sitt eget liv inntil siste spilleminutt. Nettopp derfor er de nesten alltid interessante affærer.

- Annonse -

Kampen sendes på Viasat 4.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -