Søndagenskamper: Selvmål ga hjemmelaget 3 meget viktige poeng

201

Bilde: Mainz spiller Stefan Bell har satt ballen i eget nett til full jubel hos Frankfurt. 3 meget viktige poeng ble tatt i rundens siste kamp.

Det nærmer seg sesongslutt og den 31 runden er snart forbi. Det gjenstår kun 2 kamper av helgens runde. Gladbach tar imot Hoffenheim som har klatret opp på en foreløbig sikker plass, men de trenger alle poengene de kan få. Gladbach kjemper om 4 plassen og en kvalikk til Champions League, og siden Hertha tapte mot Bayern igår er ikke målet uoppnålig.

Det er Gladbach som er heldig etter kun 7 minutter da Hoffenheims Jeremy Toljan setter ballen i eget nett. 1-0 til hjemmelaget. Det er hjemmelaget som styrer og Dahoud setter inn 2-0 scoringen rett før pause. Det ser mørkt ut for de blå og hvite fra Hoffenheim.

Ut i andre omgang tar det ikke lang tid før de endelig svarer. Kevin Volland sender ballen videre til Kramaric som reduserer til 2-1. Håpet er der fortsatt. Men dessverre for bortelaget vil Gladnach og Hahn det annerledes og sistnevnte setter inn til 3-1 etter 61 minutter spill. Hoffenheim kommer seg ikke inn i kampen igjen og det ender tilslutt 3-1 til Gladbach. Norske Håvard Nordtveit spilte hele kampen og pådro seg gultkort i de siste 20 minuttene av kampen. Var dette hans nest siste kamp på Borussia-Park ? Ryktene vil ha det til at han vil prøve noe nytt. Men man vet aldri.

Borussia M’Gladbach – Hoffenheim 3-1 (2-0)

Mål: 1-0 Toljan selvmål (7′), 2-0 Dahoud (45′), 2-1 Kramaric (54′), 3-1 Hahn (61′).

Gulekort: Nordtveit, Gladbach. Rudy, Polanski, Hoffenheim.

Tilskuere: 53 144

Rundens siste kamp er mellom Eintracht Frankfurt og Mainz 05. Mainz har en solid sesong og innehar 6 plassen før kampen. De har absolutt mulighet til å få en kvalifisering til europa, og vil med seier her ligge med a-poeng med Gladbach som tok 3 poeng idag. Frankfurt derimot trenger alle poengene de kan gå, og kun 3 poeng er godt nok. Frankfurt ligger på nest siste plass, og har hele 4 poeng opp til Bremen som foreløbig ligger på kvalikk plassen.

Etter en jevn innledning er det bortelaget som tar første stikk. Daniel Brosinski setter inn til 0-1. Mem det tar ikke lang tid før hjemmelaget svarer. Kum 1å minutter etter er ballen i nota. Det er hjemmelagets, Marco Russ som gir hjemmefansen tilbake troen. 1-1 blir også pauseresultatet. I andre omgang er det jevnt spill hvor begge lagene prøver å sette inn sin andre for dagen. Og det skjer ikke før i de siste 5 minuttene. Det er Mainz spilleren Stefan Bell som setter ballen i målet, men på uheldigvis bak sin egen keeper, Karius. Hjemmelaget og hjemmepublikumet tar fullstendig av. Mainz prøver å utligne, men Frankfurt utfører jobben og holder seg til en 2-1 seier. Noe heldig, men slik er fotballen. Det ser absolutt lysere ut for Frankfurt nå med bare 1 poeng bak kvalikken. Men de kan så absolutt ikke tro at jobben er utført. De siste 3 kampene må vinnes for at de kan garantere plass til neste sesong i den øverste ligaen.

Eintracht Frankfurt – Mainz 05 2-1 (1-1)

Mål: 0-1 Brosinski (18′), 1-1 Russ (28′), 2-1 Bell selvmål (85′).

Gulekort: Russ, Ben-Hatira, Huszti, Zambrano, Frankfurt. Brosinski, Baumgartlinger, Donati, Cordoba, Mainz.

Tilskuere: 50 300