498
Obos Ligaen Fredrikstad
Fredrikstad logo

Fredrikstad tapte nok en gang i OBOS ligaen, og har sin verste sesongstart i seriesammenheng siden 2006 sesongen i Tippeligaen.

Da hadde Fredrikstad fattige 2 poeng etter 4 spilte kamper, den sesongen tok Østfoldlaget cupgull og berget plassen med solid margin under Knut Torbjørn Eggens ledelse. Nå står Fredrikstad med et fattig poeng etter 4 spilte kamper, og utålmodige supportere har begynt å miste tillit til Jan Halvor Halvorsens prosjekt Fredrikstad.

Halvorsen som opplevde noe av det samme i Bodø Glimt i fjor, trenger tiden og tålmodigheten for å snu dette, han har klart det før og kan klare det igjen. Fredrikstad reiste i dag til Sandnes for å prøve å få med seg tre poeng tilbake til Plankebyen, men oppgaven skulle vise seg å bli vanskelig for laget fra Østfold.

Fredrikstad scoret først

Fredrikstad var laget som først fikk ballen i mål på Sandnes stadion, men det først etter at Sandnes Ulf hadde hatt sin første sjanse. Etter to minutter finner Eriksen Bojan Zajic i midten av banen, Zajic fosser fremover og fyrer av et skudd som går høyt over Per Morten Kristiansen i FFK målet.  Så etter 5 minutter skjer det ting, Magne Simonsen rapper en feilpasning og legger inn, en Sandnes Ulf spiller er uheldig og handser og dermed blir det straffe til Fredrikstad. Den ekspederer Erik Tønne sikkert i høyre hjøne og dermed leder FFK 1 – 0 mot Sandnes Ulf.

Kampen bølger frem og tilbake, Fredrikstad legger seg kompakte og vil prøve å holde tett bakover og klarer det, inntil det har gått 23 minutter. Da snapper Eriksen hos Sandnes Ulf opp ballen og fyrer av et skudd rett utenfor 16 meteren til FFK, Eriksen får et godt treff og ballen sniker seg inn bak en sjanseløs Per Morten Kristiansen i FFK målet.

Etter scoringen tar Sandnes ulf mer over i kampen, i det 29 minuttet prøver Bertelsen seg på et farlig innlegg, men FFK får klarert til corner.  Etter 30 minutter er FFK igjen på visitt hos Sandnes Ulf, og får et frispark i god posisjon, men det blir svakt slått og Sandnes Ulf får klarert. Rett etter  får Sandnes Ulf en corner, men blir avblåst til frispark for FFKs fordel.

Pontus Engblom dukker opp igjen

Så skal det gå yterligere 5 minutter før Sandnes Ulf igjen dukker opp, og hvem andre enn Pontus Engblom signerer scoringen. FFKs Ndiaye klipper ned Sandnes Ulfs Schulze og Sandnes Ulf får frispark. Den tar Bojan Zajic, han gjør seg klar og legger inn fra venstre, ballen går inn i feltet og der dukker Pontus Engblom opp og header ballen i mål og Sandnes Ulf har nå snudd kampen og leder nå 2 – 1 over FFK.

Sandnes Ulf fortsetter å styre spillet, og FFK må fremover på banen for å skape sjanser og sette en scoring for å klare 2 – 2 til pause. Men igjen skal Potus Engblom og Sandnes Ulf ødelegge for Fredrikstads del. Etter 42 minutter blir Engblom herlig spilt frem av Aksel Berget Skjølsvik, Engblom tar med seg ballen på en berøring og triller ballen enkelt i i hjørnet med neste berøring, dermed leder Sandnes Ulf 3 – 1 over formsvake Fredrikstad FK, noe som også står seg til pause.

Per Morten Kristiansen i fokus

Andre omgang starter med at Sandnes Ulf begynner omgangen med å ha ballen mye, etter 48 minutter kommer Eriksen i angrep for Ulf, men Kristiansen plukker ballen enkelt.  To minutter senere er det Fredrikstad som prøver seg, Ndiaye får ballen på 16 meteren og fyrer løs, men Sahlgren redder enkelt og FFK har fortsatt ikke fått redusert slik de ønsker.  Etter 51 minutter får FFK en corner som Karoliussen prøver å legge inn, men corneren blir klarert.

Etter 52 minutter prøver Brix seg på et skudd, og Sahlgren må strekke seg og får slått den til corner, den blir det heller ingen scoring av. 3 minutter senere er Fredrikstad farlig frempå igjen, og får frispark på midtbanen, men frisparket blir også klarert unna. Nå er det Fredrikstad som styrer kampen på Sandnes stadion.

Kampen bølger frem og tilbake og vi skal gå helt til det 63 minuttet før FFK er frempå igjen, Kristian Brix og FFK får corner, Brix legger inn men ballen går over alt og alle og blir klarert unna. Så tre minutter senere er det Ulf som er farlig frempå,  Engblom spilles frempå igjen av en Sandnes Ulf spiller, men denne gangen er Engblom kun noen centimetere for treg til å nå ballen.  Så etter 68 minutter så kommer det en omdiskutert situasjon. Eriksen blir spilt flott fremover og brått så er han alene med Per Morten Kristiansen i FFK målet. Per Morten Kristiansen ruser ut mot kanten av 16 meteren og klipper ned nevnte Eriksen og får dermed fortjent gult kort, håpløs vurdering av FFKs keeper der.

Kampen ebber ut 3 – 1 til Sandnes Ulf, og Fredrikstad ligger nå helt sist i OBOS ligaen med ett fattig poeng, mens Sandnes Ulf og toppscorer Pontus Engblom ligger på 3 plass med 8 poeng og 11 – 4 i målforskjell på fire kamper.

FFK stilte med disse 11 i en 4 – 3 – 3 formasjon: