Spania totalt overlegne mot Tyrkia

292

(Bilde: Marca.es)

Vi spådde denne gruppen til å jevn og hard. Dagens oppgjør mellom Spania og Tyrkia viste derimot klasseforskjell mellom lagene. Vi var også litt bekymret for om de hadde spisser som kunne score – vel, det var nok uten grunn!

Spania tok kommandoen helt fra start,og det var nok av muligheter for spanjolene gjennom hele første omgang. Det skulle imidlertid ta 34 minutter før første scoring kom. Alba leverer til Nolito som trekker seg innover i banen og serverer et perfekt innlegg til Morata som header inn 1-0. Bare 3 minutter senere legger Fabregas inn mot Nolito. Etter en halveis klarering av den tyrkiske midtstopperen havner ballen hos Nolito som greit legger på til 2-0. Lagene gikk til pause med 2-0 og det var ikke noe for mye.

2 minutter ut i andre omgang kommer nådestøtet. En glitrende pasning fra Iniesta til Alba, som gir til Morata som lett kan sette inn 3-0. Denne scoringen skulle ha vært avblåst or offside. Reprisene viste at Alba var offside på pasningen fra Iniesta. Resten av kampen forgikk på Spanias premisser. De skapte en del flere sjanser og spilte god fotball gjennom hele kampen.

De Gea hadde vel en av sine roligste kamper noen sinne. Han ble strengt tatt aldri satt på prøve. Tyrkia klarte aldri å skape noen store muligheter foran Spanias mål. Som nevnt så var vi i forkant litt i tvil om Spanias spisser,men de viste idag at de absolutt fortjener tilliten. Nolito er svært aktiv gjennom hele kampen og har en del gode forsøk og skapte mange sjanser i tillegg til å score et mål og levere en målgivende pasning. Det tok litt tid før Morata kom skikkelig inn i kampen, men når han først gjorde det så var det veldig bra. Men vi må nok foreslå Iniesta som dagens mann. Han var til tider glitrende. De sang «Iniesta balon de oro» (gullballen). Gjennomspillene mellom stopper og back var det mange av i dag. Han åpnet forsvaret med intelligente pasninger ved mange anledninger. Han hadde også noen tekniske finesser som det ikke er så mange andre enn han som gjør. Om ikke han kommer på rundens lag denne gangen, så er det helt galt med den juryen.

Tyrkia er mest sannsynlig ute, men de har et syltynt håp om være blant 3. lagene som kommer videre  om de slår Tsjekkia. Spania er videre, men fremdeles ikke gruppevinnere. De trenger uavgjort i siste kamp mot Kroatia for å vinne gruppen. Andre plass i gruppen betyr Italia i 1/8 finalen og det er nok stor motivasjon for å unngå det.