Spansk supercup i nytt format!

420

Den spanske supercupen oppstår i år i nytt format. I flere land starter ofte sesongen med en supercup – dvs. forrige sesongs cupmester mot serievinner. Før starten av sesongen 2019/20 ble det ikke spilt noen slik kamp i Spania. Grunnen er at det spanske fotballforbundet har solgt «turneringen» til Saudi Arabia. Det ble veldig kritisert, men likvel vedtatt.

For inneværende sesong og ytterliger to sesonger skal den spanske supercupen spilles i Saudi Arabia. Det vil da bli en utvidet versjon. Dvs. Cupvinner Valencia er med. Likeledes Barcelona som serievinner. I tillegg er Atletico Madrid og Real Madrid med som nummer 2 og 3 i ligaen. Cupvinner Valencia møter Real Madrid i første kamp. Og Barcelona møter Atletico Madrid. Vinnerne av disse kampene møtes i en finale der vinneren blir vinner av supercupen.

De innledende to kampene skal spilles 8. og 9. januar og finalen spilles søndag 12. januar. Alle kampene spilles i Jeddah, Saudi Arabia på King Abdullah Sports City.

Hvorfor spør mange? Det er vel to ting som er viktig i å forklare dette. Det ene er så klart penger. Spansk fotball leter etter muligheter for å hente inn mer penger. De føler at de sakker akterut i forhold til engelsk liga. Det vil så klart gjøre utslag over tid på overgangsmarkedet. Det andre elementet er politisk. Blant annet er det undertegnet at damer fra Saudi Arabia skal få tillatelse til å gå på kampene uten å måtte dekke seg til. Utrolig men sant i 2020. Det er også samtaler om at den spanske supercup for kvinner skal følge med neste sesong. Om dette kvinneelementet kun er et politisk godt argument for å få det gjennomført er vanskelig å si. Hovedargumentet ligger nok på det økonomiske plan.

- Annonse -

Uansett kan det bli et en interessant mini-turnering med fire gode lag. Det spilles om en tittel, selv om det ikke er den mest attraktive, så forventes det at de fire topplagene i Spania leverer på ypperste nivå. Vi skal ikke forskuttere noe, men det kan bli en ny El Classico i finalen.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -