Spenningen lever i MLS

236
Major League Soccer

Eastern Conferance Champonship, første kamp:

Det var duket for et Kanadisk oppgjør i første semifinalekampen i MLS Cup Playoffs. Montreal Impact tok i mot Toronto FC på Olympic Stadium. Montreal hadde i forrige runde slått New York Red Bulls 3-1 over to kamper, mens gjestene fra Toronto hadde seieret komfortabelt over New York City FC. 2-0 og 0-5-seier var fasit, og dermed var Greg Vanneys menn klare for to nye kamper. Sammenlagtvinneren vinner altså Eastern Conferance Champonship og sikrer seg dermed også finaleplass i MLS Cup. Det er mye som står på spill, med andre ord.

Det var dekket på og gjort klar for fest, men publikum og TV-seerne måtte i stedet se maling tørke, bokstavelig talt. Kampen, som egentlig skulle starte 02.00 norsk tid, ble først blåst i gang 40 minutter senere. Grunnen? Banemannskapet hadde merket opp 16-meteren feil.

Omsider blåses det hele i gang, og det er de rødkledde fra Toronto som åpner friskest. Kaptein Michael Bradley finner Sebastian Giovinco ved et par anledninger, men italieneren klarer ikke å få ballen på mål. Vertene får mer enn nok rom å kontre i, og etter knapt 10 minutter spiller Bernier fint igjennom til Oduro som setter ballen greit i mål. 2-0 kommer tre minutter senere. Montreal Impact vinner duellene på midten, Piatti får ballen ute på venstrekanten og legger inn til Mancosu som hamrer ballen bak en sjanseløs Clint Irwin. Stillingen holder seg til pause, og det ser egentlig kjørt ut. Toronto har ballen mest, men presisjonen er rett og slett for dårlig. «Så lenge vi sikrer oss et bortemål i andre omgang skal vi være fornøyd», er Toronto-managerens ord i pausen.

Sebastian Giovinco, Toronto FC
Sebastian Giovinco, Toronto FC (Foto: Highlander ICT/ Wikipedia)

Men det er ikke Toronto som scorer først i den andre omgangen heller. 52 minutter er spilt: Montreal Impoacts venstreback Oyongo snapper opp ballen på egen banehalvdel, setter fart framover og får tid og rom til å skyte upresset fra 18 meter. En god prestasjon, men ikke spesielt imponerende av hverken keeper eller forsvarsfirer. Det ser bekmørkt ut for Giovinco og co, men kun noen minutter etter 3-0-scoringen tennes et lite håp. Råsterke Jozy Altidore header inn reduseringen etter innlegg fra nevnte Giovinco.

Men det stopper ikke der: en ny redusering er like rundt hjørnet. Kampen er inne i det 73. minutt når Michael Bradley fyrer løs fra rundt straffemerket. Stillingen er plutselig 3-2 – og det som så ut som en sluttkjørt kamp – lever nå i beste velgående. Både Joey Altidore og tidligere Chelsea-stjerne Didier Drogba får muligheten til å score for hvert sitt lag, men Bradleys mål blir også kampens siste. Det ender altså 3-2, og returoppgjøret 1. desember blir derfor meget spennende.

Western Conferance Championship, første kamp:

I nattens andre kamp møttes Seattle Sounders og Colorado Rapid til dyst. Bortelaget, som måtte klare seg uten Tim Howard i mål, scorer først. Irske Kevin Doyle sørger for 0-1 etter 13. minutter. Hjemmelagets Jordan Morris utligner i det 20. minutt. Kampen bølger fram og tilbake helt til Seattle får straffe etter 60. minutter. Den setter Lodeiro sikkert i mål. Snuopperasjonen er fullført. Bortelaget får flere muligheter til å utligne, men avslutningene svikter og resultatet står seg. Hjemmelaget er garantert fornøyd med resultatet, men Colorado Rapids bortemål gjør at returoppgjøret på Dick’s Sporting Goods Park blir en særdeles spennende affære, det også. Den spilles for øvrig på søndag.