Dødballscoring sikret Canada seier mot Kamerun

97
Bilde: Douglas O'Brien from Canada, Wikimedia.

(Canada – Kamerun 1-0) Canada har åpnet VM med tre poeng. Kadeisha Buchanans scoring etter et hjørnespark sørget for seieren mot Kamerun.

Canada hadde ballen mest og styrte kampen. Likevel klarte laget kun sjeldent å skape farlige situasjoner. Selv om Canada kom til en del avslutninger, var de fleste ikke mer enn halvsjanser.

Sin første store mulighet hadde Canada to minutter før pausen. Allysha Chapman slo et innlegg mot lengste stolpe. Nichelle Prince fikk avslutte, og via Yvonne Leuko gikk ballen i stolpen.

Kort tid senere siktet Kadeisha Buchanan bedre. Etter Janine Beckies hjørnespark var midtstopperen umarkert og stanget inn ledermålet.

I andre omgang fortsatte Canada å dominere mot et stabilt, men ganske harmløst kamerunsk lag. Akkurat som før i første omgang var Canada dog ikke målrettet og kreative nok til å skape mange muligheter. Den eneste store muligheten hadde Prince som så vidt bommet på målet etter en pasning fra Ashley Lawrence.

Kamerun forble harmløse – men hadde likevel nesten utlignet tjue minutter før slutt. Claudine Meffometou hoppet høyest etter en corner. Headingen snek seg dog forbi stolpen.

Meffometous heading var kampens siste mulighet og Canada vant fortjent. De andre lagene i gruppe E er New Zealand og Nederland.