2-0 mot New Zealand: Canada har sikret avansement

76
Med én scoring og én assist var Nichelle Prince (t.h.) avgjørende da Canada slo New Zealand. Bilde: Agência Brasília, Wikimedia.

(Canada – New Zealand 2-0) Canada vant fortjent mot New Zealand og har i likhet med Nederland sikret avansement til åttendedelsfinalen.

Fra begynnelsen av var ballen mest i New Zealands banehalvdel. Canada kontrollerte kampen, men slet med presisjon i angrepsspillet og skapte kun få avslutninger i åpent spill. New Zealand fokuserte utelukkende på å forsvare seg og var kun sjeldent å finne i nærheten av Canadas sekstenmeter.

De canadiske dødballene, derimot, var farlige, og Canada kom til sin største sjanse i første omgang etter et hjørnespark. Christine Sinclair traff tverrliggeren og Kadeisha Buchanans retur ble klarert på streken.

Etter pausen spilte Canada med mer presisjon – og ble belønnet etter kun tre minutter. Janine Beckie slo en lang pasning i bakrommet. Nichelle Prince var kjappere enn New Zealands forsvarsspillere og spilte ballen tilbake i boksen fra dødlinjen. Der bredsidet Jessie Fleming ballen i mål.

Canada dominerte også etter scoringen, skapte farlige situasjoner og var mye nærmere 2-0 enn New Zealand var utligningen. Avgjørelsen kom drøye ti minutter for slutt. Sinclair headet Ashley Lawrences innlegg i stolpen. Prince var først på returen og styrte den i åpent mål.

I gruppe E leder Nederland foran Canada (begge seks poeng), mens Kamerun og New Zealand står uten poeng. I den siste runden spiller Nederland mot Canada og Kamerun mot New Zealand.