Straffe etter VAR sikrer Sverige seieren mot Sør-Korea

152
Andreas Granqvist var Sveriges matchvinner mot Sør-Korea. Bilde: Football.ua, Wikimedia.

Sverige har vunnet sin åpningskamp i VM mot Sør-Korea. Andreas Granqvist sto for kampens eneste scoring, da han konverterte en straffe Sverige fikk etter videodømming.

I det første kvarteret var det Sør-Korea som startet best. Laget fra Asia presset høyt, og gav Sverige problemer i oppbygningsfasen.

Sverige spilte seg inn i kampen, og etter 15 minutter tok de kontroll, og kom til sjanser. Den største muligheten hadde Berg etter 20 minutter, da Sør-Koreas keeper Jo redder det uplaserte skuddet. Berg (to ganger) og Claesson hadde flere sjanser før pausen, men fikk ikke ballen i mål.

Etter pausen fortsatte Sverige å ha kontroll, og Forsberg og Toivonen hadde muligheter for Sverige. Scoringen kom dog først etter litt over en time. Etter videodømming dømte dommeren en berettiget straffe til Sverige, som Granqvist konverterte.

- Annonse -

– Vi tok over etter ti minutter og burde hatt minst to mål. Så får vi straffen, vi scorer og da handler det om å kjempe helt til slutt, sier Sveriges matchvinner etter kampen.

Deretter holdt Sverige Sør-Korea unna sitt eget mål – fram til overtida. Da fikk Hwang en stor mulighet til å heade inn utligningen, men bommet på mål, og Sverige kunne feire en fortjent seier.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -