Supporterleder drept av sikkerhetsvakt på kamp

197

Det er langt mellom norsk og brasiliansk fotball. Både det tekniske nivået og supporterkulturen er av en annen verden i det fotballgale landet Brasil. Mentaliteten til spillere og supportere går hånd i hånd, og det finnes ikke noe lignende i Norge.

Dessverre har Brasil problemer med å håndtere mentaliteten. Brasil er fortsatt et u-land på mange punkter, og sikkerhet er et av mange problemer. Sikkerheten på fotballstadion er også noe Brasil sliter med. Mange av supporterne har røtter til det kriminale miljøet, og det oppstår ofte gnisninger med politi og sikkerhetsvakter.

Det er derimot ikke vanlig at det oppstår så dramatiske hendelser som at noen dør på kamp. Det var dette som skjedde med Eros Dactyls under en kamp mellom Cruzeiro og Gremio på torsdag. Eros var på vei inn på stadion og prøvde å ta seg inn på et felt han ikke hadde riktig billett til. Sikkerhetsvakter på stedet henviste han tilbake til riktig felt, men da Eros på nytt prøvde å ta seg inn, ble han først slått av en sikkerhetsvakt, før han ble tatt inn i et separat rom. Venner av supporterlederen sier til brasilianske aviser at Eros ble slått og kvelt, mens vitner står tilbake og kun ser på. 15 sekunder senere går Eros bevisstløs i bakken etter et slag mot hodet. Han dør av skadene før ambulansen kommer til sykehus.

Det private sikkerhetsselskapet har derimot en annen versjon av hendelsen, de sier at Eros angrep sikkerhetsvaktene for å komme inn på sektoren, men at han døde av sykdom i den påfølgende krangelen.

- Annonse -

Sykehuset sier at kroppen til Eros har beviser for at slag og spark har funnet sted.

Brasil har lenge hatt et problem med korrupsjon og diverse voldshendelser i politi og sikkerhetsbransjen, så at Eros døde av sykdom er nok en måte å bortforklare hendelsen på.

Dødsfallet kommer etter flere år med opprør og kamper mellom politi og fans, samt fans seg i mellom. Senest søndagen før dødsfallet, var det kamper mellom Flamengo og Corinthians-fans, som førte til at politiet strippet alle mannlige supportere på overkroppen i søken etter synderen som startet angrepet på politiet etter slåsskampen supporterne i mellom.

https://www.facebook.com/ultrastifo/videos/10153864585657466/

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -