Tabelltips Bundesliga: Augsburg

316
Augsburg
Augsburg Stadium Foto: Wikimedia

Tabelltips Augsburg

År etter år har Augsburg imponert undertegnede. Klubben sør i Tyskland har virkelig gjort et godt stykke arbeid. De har gått fra 3. divisjon i 2005, til å spille i Europa League ti år senere. Vet du hvem som vant CL i 2005? Som Liverpool-supporter har du dette kanskje «ferskt» i minne. Ti år senere møter altså Augsburg den engelske storklubben ute i Europa. Hvem skulle trodd i 2005 at kun en straffe skilte de to lagene i vår. Kan Augsburg-suksessen fortsette i år?
Troppen
Keepere:
Marwin Hitz, Andreas Luthe, Ioannis Gelios
Forsvarere:
Jeffrey Gouweleeuw, Jan-Ingwer Callsen-Bracker, Marvin Friedrich, Christoph Janker, Tim Rieder, Philipp Max, Konstantinos Stafyldis, Paul Verhaegh, Daniel Opare, Georg Teigl, Raphael Framberger.
Midtbane:
Daniel Baier, Gojko Kacar, Marco Schuster, Dominik Kohr, Jan Moravek, Markus Feulner, Max Reinthaler, Ja-Cheol Koo, Halil Altintop, Arif Ekin
Angrep:
Caiuby, Takashi Usami, Alexander Esswein, Raul Bobadilla, Alfred Finnbogason, Dong-Won Ji, Tim Matanz, Albian Ajeti, Bastian Kurz

I mål har Augsburg en klassekeeper i Marwin Hitz. Hitz har havnet langt oppe på listen over ligaens beste keepere, blant annet i kicker og bild. Til tross for flere meget gode sesonger i Bundesliga, har Hitz flere konkurenter på landslaget, både Benaglio, Sommer og Bürki er før i køen. Heldigvis for Hitz`del, ble Benaglio erklært skadet, og Augsburg-keeperen ble tatt med til Euro 2016.

I forsvaret har Augsburg kjempen Paul Verheagh. I klubben siden 2010 og har vært med på oppturen til klubben. Den ubestridte kapteinen i laget, og har som høyreback gjort en solid jobb både defensivt og offensivt. Står med 15 mål på 141 kamper.
På midtbanen vil det være Kohr, Baier og Esswein som vil være de som løper frem og tilbake for Augsburg, mens signeringen fra Hamburg, Kacar vil gjøre sitt for å spille seg inn på laget.
Fremover er det en meget spennende duo for Augsburg. Bobadilla og Finnbogason er oppunder den beste duoen som finnes i de litt mindre klubbene. Finnbogason reddet klubben fra nedrykk etter at han kom på lån fra Real Sociedad, og er nå kommet på permament signering. Bobadilla er, tross sin «solide masse» en spiller som kan varte opp med de mest fantastiske ting.

På trenerfronten har Augsburg sikret seg suksesstreneren til Darmstadt, Dirk Schuster. Schuster tok på imponerende måte Darmstadt fra 3. Liga, til 2. Bundesliga, til 1. Bundesliga og en imponerende plassering, på kun tre år. Som belønning, ble han kåret til årets trener i 15/16 sesongen. Schuster tar over for en annen suksesstrener, Markus Weinzierl fanget oppmerksomheten til Schalke, og om historien er til å stole på, har Augsburg nå funnet en meget god trener som passer godt til idealet klubben har.
Antatt toppet lagoppstilling:
Hitz; Verheagh, Gouweleeuw, Callsen-Bracker, Max; Baier, Kohr; Bobadilla, Koo, Caiuby, Finnbogason.

- Annonse -

Vurdering:
Augsburg har klart mye med lite. Hvert år harf jeg tippet de for lavt, og hvert år har du gjort de tipsene til skamme. Ikke mye er endret i Augsburg, foruten treneren. Men her har altså Augsburg, etter min mening, forsterket. Det gikk litt dårligere i fjor, men for en såpass «liten» klubb som Augsburg, vil det alltid være vanskelig å holde kontroll på både EL og ligaspill. I år har de ikke Europa på ukedagene, og kan fokusere mer på Bundesliga. En solid førsteellever, men kanskje ikke så veldig mye mer enn det.
Vi spår en 12. plass for Augsburg i år, altså muligheter for nedrykk, men Augsburg-fansen blir ikke altfor nervøs ved sesongslutt.

Hva tror du om vårt tips? Del din mening i vårt kommentarfelt under!

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -