Tabelltips Bundesliga: FC Schalke 04

362

Forrige sesong ble en skuffelse for Schalke. Fotballen som ble levert på banen var under det man burde kunne forvente av en klubb som Schalke, og til tross for at man var med i kampen om Champions League-plassene lenge var man egentlig aldri i nærheten av å nå dem. Nå tar de kongeblå fatt på en ny sesong med ny trener og noen spennende nye spillere.

Troppen:

Keepere: Raf Fährmann, Timo Wellenreuther, Fabian Giefer, Alexander Nübel.

Forsvarsspillere: Benedikt Höwedes, Matija Nastasic, Naldo, Kaan Ayhan, Sead Kolasinac, Dennis Aogo, Junior Caicara, Sascha Riether, Atsuto Uschida, Baba Rahman, Coke, Joshua Bitter, Phil Neumann.

- Annonse -

Midtbanespillere: Johannes Geis, Leon Goretzka, Max Meyer, Thilo Kehrer, Christian Sivodedov, Alessandro Schöpf.

Angrepsspillere: Breel Embolo, Eric Maxim Choupo-Moting, Sidney Sam, Bernard Tekpetey, Klaas-Jan Huntelaar, Donis Avdijaj, Franco Di Santo, Fabian Reese.

Det har skjedd en del endringer i Schalke denne sommeren. Trener André Breitenreiter er erstattet med Markus Wenzierl (mer om ham lengre nede), mens Christian Heidel har erstattet Horst Heldt som sportsdirektør. Heidel hadde stor suksess som sportsdirektør i Mainz, og han har allerede rukket å sette sitt preg på Schalke-troppen. Det unge sveitsiske angrepstalentet Breel Embolo ble gjort til Schalkes dyreste signering i løpet av sommeren, mens den brasilianske midtstopperen Naldo ble hentet på en fri transfer fra Wolfsburg. I tillegg er høyrebacken Coke hentet fra Sevilla, mens Baba Rahman er hentet på lån fra Chelsea. Dessverre pådro Coke seg en skade før sesongstart og kommer nok til å være ute i hvert fall hele høstsesongen.

Noen spillere har også forlatt klubben. Joel Matip forsvant til Liverpool på en fri transfer, det samme gjorde Roman Neustädter til Fenerbahce, mens Marco Höger ble solgt til Köln. Det største tapet er nok imidlertid at stortalentet Leroy Sané forsvant til Manchester City (riktignok for hele 50 mill. euro). Sané imponerte tidvis stort forrige sesong, men slet likevel med kontinuiteten.

Schalke har forøvrig den tredje yngste spillertroppen i Bundesliga med en gjennomsnittsalder på 24,4 år. Klubben har flere spennende unge spillere, blant dem er Johannes Geis, Leon Goretzka, Max Meyer og Breel Embolo. Samtidig har man rutine i spillere som Klaas-Jan Huntelaar, Benedikt Höwedes og Naldo. Höwedes har slitt med skadeproblemer de siste sesongene, men om han klarer å holde seg skadefri bli han en meget viktig brikke i Schalke-forsvaret.

Sannsynlig lagoppstilling: Fährmann – Caicara, Höwedes, Naldo, Rahman – Geis, Goretzka – Embolo, Meyer, Choupo-Moting – Huntelaar.

Nøkkelspillere:

Benedikt Höwedes blir en viktig spiller for Schalke om han holder seg skadefri.
Benedikt Höwedes blir en viktig spiller for Schalke om han holder seg skadefri.

En skadefri Benedikt Höwedes er nærmest uvurderlig for Schalke, og kan være forskjellen på om man får Champions League-spill eller ikke. Det har blitt merket godt i Schalke at han har slitt med skader de siste sesongene. Viktig kan også den defensive midtbanespilleren Johannes Geis bli. Han slet med å komme ordentlig i gang etter overgangen fra Mainz forrige sommer, og viste kun tidvis hvor god han kan være. Geis er både taklingssterk samtidig som han kan bidra mer offensivt. Han er kun 23 år gammel, og har potensial til å bli en meget viktig spiller for Schalke. Viktig kan også Max Meyer bli. Den offensive midtbanespilleren er fortsatt bare 20 år, men utviklingen har haltet noe etter gjennombruddssesongen i 2013/14. Om trener Weinzierl får fart på unggutten vil Schalke ha et meget farlig angrepsvåpen.

Se opp for:

Breel Embolo. 19-åringen ble hentet fra Basel etter 2 imponerende sesonger der og fikk også et par innhopp i EM, . Sveitseren kan spille både i spissposisjonen og på kantene. Han er både rask, sterk og målfarlig, og kommer garantert til å komme på scoringslisten ved flere anledninger denne sesongen.

Styrker:

Schalke har flere kvalitetsspillere og dersom laget når potensialet sitt burde de kunne klare å kvalifisere seg for Champions League-spill. I Markus Weinzierl har man også fått inn en meget spennende trener, mens sportsdirektør Christian Heidel virker som en mann som vet hva han holder på med.

Svakheter:

Laget har slitt med å få ut potensialet sitt de siste sesongene. Fotballen de har spilt har ofte vært lite underholdende og har heller ikke bragt de ønskede resultatene. Det har i tillegg vært en del styr på ledersiden og konflikter med enkeltspillere. Håpet er nå at duoen Weinzierl/Heidel kan rydde opp i dette. Troppen ser også noe tynn ut sentralt på midtbanen, og har derfor blitt koblet sterkt til Tottenhams Nabil Bentaleb og Paris Saint-Germains Benjamin Stambouli.

Treneren:

Markus Weinzierl er ny Schalke-trener.
Markus Weinzierl er ny Schalke-trener.

Markus Weinzierl er hentet inn fra Augsburg for å få ordentlig fart på Schalke. Han begynte trenerkarrieren sin i Jahn Regensburg, som han førte opp til 2. Bundesliga i 2011/12-sesongen. Sesongen etter dro han til Augsburg, hvor han imponerte og blant annet ledet laget til en meget imponerende 5. plass i 2014/15-sesongen. Forrige sesong ble noe tøffere med europacupspill i tillegg til Bundesliga, men Weinzierl førte nok en gang Augsburg til fornyet Bundesligakontrakt. Nå skal han altså ta fatt på oppgaven med å lede Schalke til Champions League, en oppgave som har vist seg å være utfordrende for flere av hans forgjengere.

Vurdering:

Det har skjedd en del spennende endringer i Schalke denne sommeren, både på trener- og spillersiden. Det eksisterer liten tvil om at Schalke har et høyt toppnivå. Problemet har imidlertid vært å nå dette over en hel sesong. Klarer Markus Weinzierl å få laget til å nå det burde supporterne igjen kunne glede seg til spill i Champions League.

Skribentenes tabelltips: 4. plass.

Informasjon om spillertroppen er hentet fra transfermarkt.com

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -