TIPPELIGATIPSET 2015: Nr. 2 – Rosenborg

800
Lerkendal
Lerkendal. Foto: Wikimedia

TIPPELIGATIPSET 2015: Nr. 2 – Rosenborg

Nr. 2 – Rosenborg Ballklubb

Det har nå gått fire sesonger siden Rosenborg sist tok seriegull i Tippeligaen. Det er en smått utrolig setning å skrive. Etter to «mislykkede» sesonger (alle har endt med enten sølv eller bronse) med henholdsvis Jan Jönsson og Per Joar Hansen ved roret, er det nå «bruttern» Kåre Ingebrigtsen som i 2015 skal gjenreise den gamle kjempen fra Trondheim etter at han ble tildelt jobben sommeren 2014. Etter å ha sanket flest poeng av samtlige lag i fjor høst, kan mye tyde på at noe stort endelig er på gang i Trøndelag. Problemet er bare at Rosenborg til stadig har levert svake vårsesonger, noe som har bidratt til at det år etter år bare har blitt en nesten-sesong for de tidligere norske gigantene.

Før årets sesong har Rosenborg vært relativt lite aktive på overgangsmarkedet. Inn har den rutinerte landslagskeeperen Andrè Hansen fra Odd kommet, samt den unge danske angrepsspilleren Emil Nielsen. Offensiv midtbanespiller Fredrik Midtsjø har i tillegg vendt hjem fra lån hos OBOS-klare Sandnes Ulf. Når det gjelder andre veien, er det verdt å merke seg at blant andre Mikkel Diskerud, Daniel Örlund og Alexander Sørloth har forlatt Lerkendal. Sistnevnte dog kun på et sesonglangt utlån til divisjonskollega Bodø/Glimt.

Årets RBK-utgave ser uansett meget solid ut, selv om ikke bredden i stallen er sammenlignbar med den gullkonkurrent Molde innehar. Lik Vålerenga, sitter også trønderne på en veldig sterk førsteellever. Andrè Hansen er bankers i buret, mens det på stopperplass kommer til å rulleres mellom landslagsstopperne Strandberg, Reginiussen og Eyjolfsson. På backplass finner vi lynhurtige Jørgen Skjelvik, omskolerte Jonas Svensson, samt rutinerte Mikke Dorsin. I Rosenborgs klassiske 4-3-3 formasjon kommer Ole Sælnes, Morten Gamst Pedersen og Mike Jensen etter all sannsynlighet til å bekle de tre plassene på midten, med Fredrik Midtsjø og talentfulle John Hou Sæther som gode alternativer. Helt fremst på banen er det i hovedsak seks spillere som kommer til å rullere på de tre plassene. Thomas Malec, Emil Nielsen, Tobias Mikkelsen, Riku Riski, Alexander Søderlund og Pål Andre Helland. Sistnevnte har for øvrig sett bedre ut enn noen sinne i vinter, og kan fort bli en av Rosenborgs viktigste spillere i 2015 i kampen om gullet.

- Annonse -

Det som gjør at Rosenborg heller ikke i år når helt opp på toppen, er i hovedsak at det pr dags dato er èn klubb i Norge som er et solid hestehode foran alle andre – både sportslig og økonomisk. Sammenliknet med Molde har ikke Rosenborg den enorme bredden i stallen, samt at det ikke finnes utprege målmaskiner som potensielt kan dunke inn 15+ mål i løpet av en sesong. Uansett, årets RBK-utgave ser meget solid ut. Solid nok til å ta sølv i Tippeligaen. Vi tror at kampen om gullet blir jevnere i år, men at ikke engang frelseren Kåre Ingebrigtsens magi er tilstrekkelig heller i 2015 i kamp mot et stjernespekket Molde-lag. Trønderne må nok en gang ta til takke med andreplassen.

IngebrigtsenTidligere Viking-assistent Kåre Ingebrigtsen går i 2015 inn i sin første hele sesong som RBK-sjef.

 

Vurdering:

Plusser (+):

  • Kåre Ingebrigtsen leverte en knallsterk høstsesong i 2014. Kanskje han er mannen som kan gjøre Rosenborg også til et «vår-lag»?
  • Har sett meget solide ut i vinter og står med seier i 7 av 9 kamper mot til dels god motstand.
  • Har til tross for mangel på utpregede goalgettere i laget scoret vanvittige 33 mål i sesongoppkjøringskampene.
  • Pål Andrè Helland har sett giftig ut i vinter. Han blir viktig i år.
  • En meget sterk førsteellever som er helt på høyde med Moldes.

Minuser (-):

  • Har OK bredde i stallen, men kan ikke sammenliknes med den gullkonkurrent Molde innehar.
  • Selv om laget har scoret 33 mål i vinter, er det vanskelig å se for seg at verken Pål Andre Helland, Alexander Søderlund, Thomas Malec eller Emil Nielsen skal kunne dunke inn 15+ seriemål i løpet av sesongen. Også her er trønderne et steg bak Molde.

 

Antatt førsteellever:

Andrè Hansen – Jørgen Skjelvik – Tore Reginiussen – Holmar Eyjolfsson – Mikke Dorsin – Mike Jensen – Ole Sælnes – Morten Gamst Pedersen – Tobias Mikkelsen – Alexander Søderlund – Pål Andrè Helland

 

Se opp for:

John Hou Sæther. 17-åringen blir av mange regnet som et enormt talent, helt på høyde med Martin Ødegaard og Kristoffer Ajer. Gjenstår å se om Ingebrigtsen tør å slippe han til i Tippeligaen.

Hou SætherJohn Hou Sæther kan få sin Tippeligadebut i 2015.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -