Da fotballskoene skulle være svarte

1325
Adidas Copa Mundial

Sponset innlegg

Da fotballskoene skulle være svarte

Klikk på videoen for å se de nyeste skoene til Adidas:

Det er en tid for alt heter det så fint, men da jeg vokste opp som fotballspiller hos Moss FK på 90-tallet så var det en ting som var sikkert, fotballskoene skulle være svarte. Forbildene var Marco van Basten, Gary Lineker, Diego Maradona og Jürgen Klinsmann for å nevne noen. Det var helt utenkelig at fotballskoene skulle ha farger.

- Annonse -
Jurgen Klinsmann of Germany
Jürgen Klinsmann med Adidas Copa Mundial fotballsko

På 80 og 90-tallet spilte flere av de største stjernene i sko fra Adidas, Copa Mundial var modellen. Man ville identifisere seg med stjernene og på løkka så drømte man seg bort og løkka ble en større arena enn den opprinnelig var. Eneste forskjellen var Copa Mundial fotballskoene. Landslagsdraktene hadde vi jo fra før, og det var ikke sjelden at England spilte mot Italia på løkka, men prikken over i’en manglet, Adidas Copa Mundial.

Gleden var stor! Som guttespiller hos Moss FK ble vi innkalt til klubbhuset på Melløs, vi skulle prøve fotballsko. De lyste mot meg selv om de var svarte. Der var de! Adidas Copa Mundial modellen ble selvsagt plukket ut og neste dag på løkka så var jeg Jürgen Klinsmann. Den tyske landslagsdrakten var allerede kjøpt inn på ferietur til Tyskland sommeren før. Copa Mundial skoene fulgte meg i mange år helt til Moss FK byttet utstyrsleverandør til Puma og skoene ble selvlysende grønne. Det føltes allikevel aldri helt riktig og etter noen sesonger så var både klubb og sko byttet ut. Ja du gjettet riktig, Copa Mundial selvsagt.

Nils Arne Eggen
Nils Arne Eggen etter Rosenborgs seier over Real Madrid. Legg merke til skoene!

Under Rosenborg suksessen på 90-tallet så spilte samtlige spillere i svarte fotballsko. En av forkjemperne for svarte fotballsko var nemlig den tidligere Rosenborg-treneren Nils Arne Eggen. «Fotballsko skal være svarte», var et av Eggens mantra i tiden som trener på Lerkendal.

Men tidene forandrer seg og det gjør også forbildene, nå finner du flere spillere som spiller i fargede fotballsko enn svarte, og jeg må jo tilstå at fotballen forandrer seg til det bedre, men fotballskoene skulle vært svarte!

Sponset innlegg

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -