To tenåringer har signert proffkontrakt med Aalesund

256
Bilde: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Stian Aarønes Holte (18) og Nikolai Hopland (16) har signert proffkontrakt med Aalesund.

Begge tenåringer er midtstoppere og begge har signert kontrakter med varighet ut sommeren 2023.

– Å signere kontrakt med to nye spennende unge spillere er en gledens dag for oss i AaFK. Begge har trent med A-laget over tid og har tatt nivået og utviklet seg godt gjennom perioden. Nikolai har alltid vært langt framme i sitt årskull. Han er god med ball og tar stadig steg i den defensive biten av spillet sitt. Stian er en som aldri har vært fremst i sitt kull, men med en imponerende innstilling til trening og utvikling, og med sine 199 centimeter, er han en utrolig spennende spiller for fremtiden, sier Aalesunds sportslige leder Bjørn Erik Melland til klubbens hjemmeside.

Les også: Tripic på vei til Viking

- Annonse -

Aalesunds hovedtrener Lars Arne Nilsen mener begge spillere har utviklet seg godt i perioden de har trent med førstelaget.

– De er flotte typer, begge to. Niko har tatt store steg og har hatt veldig fin framgang den siste tida. Han har spilt mange internkamper og også flere A-kamper. Han fikk sin manndomsprøve mot KBK i går og besto med glans. Stian har også hatt fin framgang i vinter. Han har sin spisskompetanse i boksspillet og er rolig med ball. Seriøs og hardtarbeidende. Han spilte hele kampen mot Sogndal og var med på å holde målet rent i 90 minutter. I disse to guttene har vi i AaFK en veldig spennende duo som vi forventer mye av. Klapp på skuldra til vårt akademi. Det gror godt i AaFK nå, mener han.

Les også: Gjertsen returnerer til Kristiansund

Holte og Hopland er naturligvis glade for å ha signert sine første proffkontrakter.

– Det er veldig artig. Det har vært en liten drøm siden jeg var liten. Det er AaFK som er klubben min, og det er her jeg alltid har hatt et ønske om å spille, sier Holte.

– Jeg fikk beskjeden for to uker siden i et møte med Bjørn Erik Melland. Det er selvfølgelig veldig stort og noe jeg har drømt om lenge, men jeg hadde ikke trodd at det skulle skje allerede nå, forteller Hopland.

Norsk fotball diskuterer du i Facebook-gruppen: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -