Topplagene sliter – Atalanta i den syvende himmel

100
Serie A logo

Atalanta hevnet seg etter det tunge bortetap mot City i Mesterliga og senket stakkars Udinese med en formidabel 7-1.
Gasperini sine gutter snudde en kamp som kunne gått en helt annen vei. Simon Kjær ga ballen bort som sistemann, Okaka takket og gjestene tok en tidlig ledelsen.
Josip Ilicic utliknet like etterpå men det var straffesparken i halvtimen som faktisk avgjorde oppgjøret. Slovener kombinerte lekkert med Luis Muriel; Nicholas Opoku taklet ned med en dristig takling. Straffe og gult kort nummer to for høyrebacken.
Muriel satt ballen inn og kampen var mer eller mindre over. Allerede før pausen scoret de svarte og blå det tredje.
Da ble det bare akademisk og Luis Muriel fikk sin hattrick i andre omgang. På tampen skrev innbytter Amad Traoré historie. Han var den første målscorer i Serie A født i 2002.

En storseier var akkurat det Atalanta trengte etter den konstante nedturen Mesterliga har blitt til.
Derimot var de europeiske storlagene mindre effektive i serien.
Juventus, Napoli og Inter spilte uavgjort mot svakere motstandere og var langt fra overbevisende.

Tannløs uten Cristiano

De regjerende seriemesterne hadde en slitsom ettermiddag i Lecce. To omdiskuterte straffer sørget for en skuffende 1-1. Uten CR7, spilte Juventus ganske tam fotball i første omgang men burde ha tatt vare på ledelsen når Dybala satt ballen inn fra elleve meter.
Istedet slo Lecce overraskende tilbake. Vertene virket mer resolutte på andreballer og til og med produserte noen gode kombinasjoner. På tross av tekniske mangler var spillerne i rødt og gult i stand til å sette Juventus under press.
Skurken for Den Gamle Dame var igjen Mathijs De Ligt. VAR dømte en ulykkelig hands til straffe og Mancosu utliknet.
Juventus skapte en del sjanser, den største misbrukt av Bernardeschi som traff stolpen fra relativt skrå vinkel. Mye røyk uten ild for Juventus mot et temmelig overkommelig lag.
Sarri har ikke etablert sin spillestil i et lag som er fortsatt altfor tregt og rolig med ballen. Direkt angrepsfotball føles nesten tilfeldig i øyeblikket og ikke helt egnet til noen spilleres ferdigheter og tendenser.

«Pazza Inter» er tilbake

Apropos tendensene er Inter tilbake til sine gamle dårlige vaner. En forutsigbar seier i hjemmekampen mot Parma kunne sendt dem på tabelltopp.
Candrevas mål så ut som det ideelle utgangspunktet for en hyggelig kveld i Milano. Da skjedde det igjen. En egen leiesoldat viser Inter at han fortjente en sjanse i klubben og storspiller akkurat mot dem.
Yann Karamoh snudde kampen i løpet av fem minutter med et mål og en målgivende til Gervinho. Begge scoringer fikk Marcelo Brozovic sitt uvillige samarbeid med to ufattelige balltap.
Romelu Lukaku utliknet i andre omgang med et mål som trengte tre minutters videodømming på grunn av en hårfin offside vurdering. Unggutten Sebastiano Esposito kom nære på seiersmål. Det ville være en ufortjent pris til Inter. Conte var misfornøyd og begynte å antyde at stallen er for tynn og mangler kvalitet.
Rimelige holdninger men ikke den analysen man vil høre fra en topptrener etter en middelmådig prestasjon.

Napoli: hverken fisk eller fugl

Napoli hadde det nesten like vanskelig i Ferrara mot SPAL. Milik sendte dem i føringen med et godt skudd. Likevel var Ancelotti sine ikke besluttsomme nok og Kurtic kunne sette 1-1 inn.
VAR nektet en straffe i Napolis favør mens stillingen 1-1 gjald også stolper. Petagna på frispark og Fabian Ruiz begge var uheldige på sine forsøk.
Til syvende og sist var uavgjort rettferdig. Det er ikke krise i Napoli selv om de har vist en del svakheter som burde ha vært løst lenge siden. Med Juventus fortsatt under taktisk renovering, Inter i gjenoppbygging fase og Roma plaget av skade-epidemi kunne Napoli virkelig erobre favorittstatus i Serie A.
Istedet har laget mistet fokus og litt av sitt identitet. Balanse mellom forsvar og angrep er fortsatt ustabil. Når de scoret masse var de fryktelig sårbare. Nå at det defensive er tryggere sliter de å skape og utnytte sjanser på topp.
I tillegg er flere alternativer mer en hindring enn en fordel.