Tre corner-mål da Vålerenga vant

251
Jonatan Tollås Nation scoret for Vålerenga. Foto: Torbjørn Andersen, Fotballnerd.no

Vålerenga – Sarpsborg 08 2-1. Vålerenga vant fortjent på hjemmebane mot Sarpsborg. Målene kom etter tre cornere.

Frisk Layouni og Dønnum
Vålerenga fikk kampens første halvsjanse etter tre minutter. Skuddet fra Felix Horn Myhre gikk utenfor. Vålerenga åpnet best men klarte ikke skape de store sjansene. Rashad Muhammed fikk Sarpsborgs første mulighet etter 10 minutter. Skuddet gikk rett på Klaesson.
Amor Layouni var frisk i starten for Vålerenga. Han viste glimt av storhet med stor fart og fikk gode pasninger i bakrom både fra Adekugbe og Christensen. På motsatt kant viste Aron Dønnum friske takter. Etter 18 minutter fikk Layouni en stor sjanse etter corner men klarte ikke å omsette sjansen i nettet. Midtveis i omgangen hadde Sarpsborg 08 flere farlige cornere men ingen av dem endte i tellende resultat til tross for gode sjanser. Lindseth, som hadde den største sjansen, fikk avslutningen blokkert foran mål.

Kjartansson-miss og Näsberg-.scoring
Etter 33 minutters spill gjorde Næss en feil. Ballen endte hos Kjartansson men skuddet gikk rett på Kristiansen i Sarpsborg-buret. En kjempesjanse som Vålerenga-spissen vanligvis omsetter i scoring. Fem minutter senere fikk Layouni en ny kjempesjanse. Skuddet ble blokkert til corner av Utvik.

Ivan Näsberg ga Vålerenga ledelsen 1-0 etter 39 minutters spill. Scoringen kom etter en corner. Näsberg headet ballen i nettet, men det var så vidt at Kristiansen i O8-buret ikke reddet.

Skålevik misset kjempesjanse
Vålerenga åpnet den andre omgangen best og skapte flere halvsjanser de første minuttene. Utover i omgangen var det bare et lag på banen de første 20 minuttene – og det var hjemmelaget. Den eneste trusselen Sarpsborg 08 i starten av omgangen var en ensom svale i Rashad Muhammed.

Etter 72 minutters spill fikk Skålevik en gedigen sjanse for Sarpsborg etter en flott pasning fra Muhammed. Skuddet gikk høyt over fra en god posisjon for Skålevik. Den sjansen var gedigen.

2-0 til hjemmelaget kom etter en corner. Målscorer var Jonatan Tollås Nation som var kommet inn på banen. Han fikk en klar heading og styrte ballen enkelt i nettet.

2-1 kom på overtid. Steffen Lie Skålevik fikk stå alene i feltet etter corner og satte ballen sikkert i nettet.