UEFA Champions League trekning og ADA HEGERBERG

590

I kveld var det UEFA’s festaften med Champions League trekning og utdeling av priser. Det er ikke ofte vi har nordmenn i en av hovedrollene ved slike anledninger, men i kveld hadde vi det; ADA HEGERBERG – beste kvinnelige fotballspiller i Europa. Vi gratulerer så mye, det er en fantastisk prestasjon som ble gitt pga. innsatsen i Lyon, som bl.a. vant årets CL-for kvinner http://www.uefa.com/womenschampionsleague/news/newsid=2398287.html
Ikke uventet var det Christiano Ronaldo som fikk prisen for beste mannlige spiller i Europa.

CL-trekningen er alltid et stort spenningsmoment, og vi fikk en del interessante trekninger også denne sesongen.

Gruppe A: PSG, Arsenal, Basel og Ludogerets
Gruppe B: Benfica, Napoli, Dynamo Kiev, Besiktas
Gruppe C: Barcelona, Manchester C., Borossia Mønchengladbach, Celtic
Gruppe D: Bayern Munchen, Atletico Madrid, PSV, Rostov
Gruppe E: CSKA, Leverkusen, Tottenham, Monaco
Gruppe F: Real Madrid, Dortmund, Sporting CP, Legia
Gruppe G: Leicester, Porto, Brugge, København
Gruppe H: Juventus, Sevilla, Lyon, Dynamo Zagreb

Noen betraktninger:

- Annonse -

Gruppe A har to klare favoritter til avansement og det er PSG og Arsenal. Alt annet enn de to videre vil være en stor overraskelse.
Gruppe B er langt mer åpen, selv om Benfica og Napoli må ses på som favoritter til å gå videre. Det er absolutt mulig for Besiktas og Kiev å ta en del poeng her. Vi tror på en jevn gruppe.
Gruppe C har to klare favoritter. Barcelona og Manchester City. Her er det flere poenger, ikke minst Guardiola mot klubben han vokste opp i og vant mange trofeer med. Bravo som i disse dager flytter fra Barcelona til City. Det er vanskelig å se at Gladbach og Celtic skal ha noe å stille opp her.
Gruppe D har også to veldig klare favoritter og det er så klart Bayern og Atletico. Her er det vanskelig å se at PSV og Rostov skal ha noen mulighet til å true de to store.
Gruppe E er kanskje på papiret den jevneste. Det er vanskelig å plukke ut noen klare favoritter her. Det ser ut som en gruppe der alle kan slå alle.
I gruppe F er Real Madrid en helt klar favoritt. Dortmund må anses for å være favoritt til 2. plassen i gruppa, men man skal ikke se bort fra Sporting. Legia blir nok nederst i denne gruppen.
Gruppe G er også en relativt åpen gruppe. Der finner vi Leicester som debuterer i Champions League. Det blir spennende å se hvordan overraskelseslaget fra England takler dette. Vi tror nok at Porto er vel så store favoritter til gruppeseieren som Leicester. Brugge og København skal nok kjempe om 3. plassen og EL-spill videre. Solbakken og FCK har definitivt kommet i en gruppe der de kan ta en del poeng.
Gruppe H har en klar favoritt i Juventus. Sevilla og Lyon skal nok gjøre opp om 2. plassen. Zagreb er det klart svakeste laget i denne gruppen.

13. september er vi i gang med verdens beste klubbturnering; UEFA Champions League. Det blir mange kamper å glede seg til og du kan lese om mange av de her på fotballnerd.no

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -