Euro 2016: Kan de sjokkere stornasjonene

185

 Ungarn er med for førstegang på 30 år. Kan de sjokkere stornasjonene. 


Foto: Roger Gorczniak (Wikimedia)

Troppen:

Keepere:
Denes Dibusz (Ferencvaros)
Peter Gulacsi (Leipzig)
Gabor Kiraly (Haladas)

- Annonse -

Forsvar:
Barnabas Bese (MTK)
Attila Fiola (Puskas Akademia)
Richard Guzmics (Wisla Krakow)
Roland Juhasz (Videoton)
Tamas Kadar (Lech Poznan)
Mihaly Korhut (Debrecen)
Adam Lang (Videoton)

Midtbane:
Akos Elek (Diosgyori)
Ádám Pintér (Ferencváros)
Zoltan Gera (Ferencvaros)
Laszlo Kleinheisler (Werder Bremen)
Adam Nagy (Ferencvaros)
Gerg Lovrencsics (Lech Poznan)
Zoltan Stieber (Nürnberg)

Angrep:
Balasz Dzsudzsak (Bursaspor)
Daniel Böde (Ferencvaros)
Krisztian Nemeth (Al-Gharafa)
Nemanja Nikolic (Legia Warszawa)
Tamas Priskin (Slovan Bratislava)
Adam Szalai (Hannover 96)

Trener:

Bernd Storck

Vurdering av troppen

Bernd Storck har ikke fullt av kvalitet i laget. Men vi har pekt ut tre spillere som vi ser på som «nøkkelspillere,»hos  ungarerne. Det er (Balazs Dzsudzsak, Zoltan Stieber og Zoltán Gera). Dem må spille på sitt aller beste om landet skal ha noe muligheter.

Ungarerne har i flere kamper i kvalifiseringen til EM i Frankrike vært solide bakover. Dem spiller ikke fin fotball og dem scorer heller ikke flust av mål, men er det noe dem kan så er det forsvarspill.

Ungarn har få toppspillere i EM-troppen. Ungarn er ikke det laget i EM som har best fysikk. Dániel Böde som til daglig spiller for toppklubben Ferencváros i den ungarske toppdivisjonen, er lagets toppscorer i løpet av kvalifiseringen. Laget har deltatt i EM to ganger tidligere, begge gangene de var med ble de slått ut i en semifinale.

Litt historie om det Ungarske fotballandslaget 

Det er første gang på 30 år at laget er med i et sluttspill. Ungarerne sin beste EM-prestasjon er en Bronse fra 1964. Etter det har dem blitt slått ut hele ti ganger i EM-kvalifisering til et mesterskap.

Landslaget har mistet Gergely Rudolf som kanskje var en av lagets beste spillere i forrige kvalifisering.  Ungarn satser veldig på sine erfarne spillere, hvor det også har kommet opp noen unggutter.

Joggebuksemannen Gábor Király trenger bare en kamp før han er foran legenden József Bozsik som spilte på landslaget fra 1947 og 1962. I VM har ikke deltatt i et sluttspill siden 1986.

Deres beste plassering i et VM er to andreplasser fra 1938, og 1954.  Landslagets hovedarena er Puskás Ferenc-stadion i Budapest. Det ungarske fotballforbundet ble stiftet i 1901, og de ble medlem av FIFA i 1906. Landet har deltatt i ni VM-sluttspill.

Vurdering av gruppen

Ungarn er i gruppe med Portugal, Østerrike og Island. Portugal har masse spillere som til daglig spiller på et høyt nivå, med Ronaldo i spissen. De største stjernene er Pepe, Fábio Coentrão, Ronaldo og Danilo.

Portugiserne gikk videre fra kvalifiseringen som soleklare gruppevinnere og var hele syv poeng foran Albania som tok andreplassen.  Island var den store overraskelsen i kvalifiseringen. Hvor de blant annet havnet foran Nederland, gruppen ble vunnet av Tsjekkia.

Ungarn gikk til EM etter og ha vunnet begge play-off kampene mot Norge. Østerrike vant også sin EM-kvalifisering gruppe. Hvor dem havnet åtte poeng foran Russland, og ti poeng foran Sverige.

Portugal bør ta seg greit videre til neste runde som gruppevinnere. Flere av spillerne i troppen til Portugal spiller i storklubber, enten i Portugal eller i Spania. Det blir spennende å se hvilket lag som har nok kvalitet til å slå følge med Portugal til neste runde.

Ungarn sine kamper:

14/6 Østerrike – Ungarn (Bordeaux)

18/6 Island – Ungarn  (Marseille)

22/6 Ungarn – Portugal (Lyon)

Hva tror du om Ungarns sjanser i EM? Del din mening med oss i kommentarfeltet under!

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -