Utvalgte tanker etter CL-finalen

257

Kampen på San Siro er over. Vi fikk 120 minutter, 2 scoringer og to straffebom. Og sitter igjen med noen tanker. Her er et utvalg.

Psykologi I: Det er alltid rart å se hvordan en fotballkamp som i 90 minutter stort sett består av de samme spillerne, ofte har helt markante skiller i hvem som fører og har initiativet. Fysikk, spillerbytter og taktiske forandringer kan selvfølgelig spille inn, men noen ganger virker det uforklarlig (som Liverpool-supporter så er det vanligste eksempelet jeg kan komme på kamper der Liverpool i 75 minutter presser, noen ganger til og med kjører over et lag i jakt på en scoring, for så å la det andre laget ta totalt over dominansen i kampen de siste 10 og putte utligningen 2 min på overtid). Jeg vet ikke hva som var tilfellet i går, om det var en fyrrig pauseprat, Yannick Carrasco eller varmen som spilte inn, men det var to forskjellige Atletico Madrid lag i første og andre omgang på San Siro.

Psykologi II: At Antoine Griezmann gikk frem for å ta straffe i straffekonkurransen synes jeg rett og slett var ubehagelig å se på. Straffemiss er vondt å skue, selv som nøytral tilskuer, og jeg var redd for at det var det som var skrevet i kortene, men herregud for en kyla! En maktdemonstrasjon av mental styrke.

Psykologi III: Det var spennende å studere hvordan Juanfran og Cristiano Ronaldo forberedte seg til å ta hvert sitt straffespark. En soleklar ener, verdensstjerne som tydelig var motivert av sjansen til å avgjøre og bli den store helten. En hardtarbeidende og lojal lagspiller, som så ditto ubekvem ut og som så ut som om han mest var motivert av å forhåpentligvis ikke bli syndebukk.

- Annonse -

Irritasjonsmomentet I: Pepe / Mark Clattenburg. Pepe er Pepe er Pepe. Hvorfor han er som han er er vanskelig å vite. Hvorfor han får lov til å holde på som han gjør er enda mer uforståelig -for det kunne man fått en slutt på. I en Champions League-finale ville han kanskje tatt sjansen uansett, men jeg mener at slikt overspill bør være noe UEFA/forbundene burde kunne gå inn i ettertid å gi karantene for. Mark Clattenburg slipper heller ikke unna, han ga, med sin tydelige reaksjon på den første situasjonen, seg selv en mulighet for å slå ned på slikt senere i kampen. Enten feiget han ut, eller så har han ikke hjemmel i regelverket til å gjøre noe annet enn å riste på hodet. Irriterende er det ihvertfall.

Irritasjonsmoment II: Reklame / studio / kommentator. På et nivå skjønner man at det må være reklame i slike fotballkamper. Men i 10 av 15 minutter i pausen? Rett etter kampslutt da alle følelsene hos spillere og på stadion får sitt utløp? Og… pustes Stokke/Davidsen i nakken av noen yngre krefter i Viasat snart?

Irritasjonsmoment III: Alicia Keys. En utrolig intetsigende og lite stemningsskapende opptreden før matchen. Og hva skjer med at man, når man har fått 8 minutter til rådighet på et arrangement som CL-finalen, presterer å dra opp en ny (og blass) låt? Mysteriet ble komplett da det viste seg at Andrea Bocelli var på stadion. Midt blant publikum, og med det som virket som mye dårligere mikk/opplegg, dro han frem gåsehuden ganske fort.

Øyeblikket I: Cristiano Ronaldo. Helt usynlig i 120 minutter, sannsynligvis ikke skadefri. Stiller seg opp for å ta den avgjørende straffen, og du bare vet at det ikke er noen mulighet for at det ikke blir scoring (og ikke bare fordi Oblak drev en slags «jeg skal ihvertfall ikke slippe inn en panenka»-greie på streken). Så rives trøya. Og det er egentlig helt greit. Det er vanskelig å like fyren, men vanskelig å ta ifra han at han er en fantastisk fotballspiller og at han har jobbet hardere enn de fleste for å nå ditt han har. Respekt.

Øyeblikket II: Juanfran. Sønderknust vandrer han ned mot Atletifansen og bøyer hodet i skam og fortvilelse. Ber om syndsforlatelse. Og Atletifansen applauderer høyere enn de har gjort for noe annet i løpet av kampen. Fy flate.

 

 

Med Champions League finalen takker det meste av den europeiske toppfotball for seg for en stund. I Norge og Skandinavia ruller ballen imidlertid videre som aldri før, og snart er det EM! For å få med deg alt anbefaler vi å teste ut appen vår. Den finnes til både iOS og Android og er helt gratis. Mer enn 15 millioner har lastet den ned på verdensbasis -bli en av oss!

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -