van Gaal: Vi trenger kreative spillere med fart

654

Nok en gang har Louis van Gaal uttalt seg om hva han ønsker seg til klubben, uten at han tror det kommer til å skje allerede i januar.

Van Gaals menn imponerte ikke i helgens kamp i FA Cupen, og det var tydelig at en rask og kreativ spiller manglet for laget. Normalt sett kan Juan Mata være den spilleren, men de siste årene har spanjolen slitt litt med tempoet og hurtigheten på avgjørelsene sine. Dette er forsåvidt også grunnen til at José Mourinho valgte å selge Mata, ettersom han gjorde «feil valg» på fotballbanen.

Å få mål mot Sheffield United, som ligger på nivå 3 i England, tok mer enn 90 minutter for stormakten fra Manchester. Og det måtte en straffe til for at van Gaals menns skulle finne nettet bak Long. Kampen mot Sheffield United er heller ikke den første kampen de rødkledde har slitt med å score, og det tar Manchester United fansen, van Gaal og spillerne selv med bekymring.

– Jeg har sagt også før at vi trenger kreative spillere med fart, og vi har ikke så mange av det, sa van Gaal i følge The Independent.
Juan Mata spiller på høyresiden, og han gjør det fantastisk godt fordi han alltid bidrar for laget, men han er ikke en høyreving i min posisjonsprofil. Men det er ikke så enkelt å kjøpe spillere som er bedre enn Mata der, for selv om han er «feil type», er han en veldig god høyreving i vår å spille på likevel, sier nederlenderen.
Mata er den spilleren som skaper flest sjanser for Manchester United, og det er lett å se at van Gaal beundrer kvalitetene til spanjolen. For selv om Mata har et par dårlige kamper til tider, får han alltid fornyet tillit i startelleveren.

- Annonse -
Mata er kanskje Manchester Uniteds aller beste spiller denne sesongen sammen med Smalling og De gea.
Mata er kanskje Manchester Uniteds aller beste spiller denne sesongen sammen med Smalling og De gea.

Van Gaal vet som vanlig nøyaktig hva han vil ha til klubben, men han sier og at en signering i januar er høyst usannsynlig.
Jeg tror ikke vi kommer til å handle i januar. Når det er sjanse for å gjøre elleveren bedre så skal vi gjøre det, men jeg tror ikke vi vil gjøre det nå, avslutter van Gaal.

Van Gaal virker altså sikker i sin sak på hva at vil ha, og vi kan tyde på måten han snakker på at han er sikker på å få beholde jobben på Old Trafford. Det er lett å forstå hva fansen mener om van Gaal, når man hører på pipingen han får i hver pause og etter hver kamp. Fansen vil ha ham ut. Det vil også tidligere United spiller og legende Paul Scholes.
Scholes hadde dette og si til BT Sport etter kampen mot Sheffield United: Spillerne ser til og med ut til å kjede seg. Det er ikke noe lagånd, det er ingen som terger hverandre eller kjefter på hverandre, det er ingen som smiler, det er ingen underholdning.
Scholes har uttalt seg flere ganger om hva han synes om Manchester United under van Gaal, og det er heller ikke vanskelig å tolke at Scholes vil ha en manager som spiller undeholdende fotball og får laget til å blø for drakta igjen.

Scholes er klar i sin mening angående United spillestil.
Scholes er klar i sin mening angående United spillestil.

Etter alt å dømme, så er ikke Ed Woodward interissert i å sparke nederlenderen. Og det er store sjanser for at van Gaal leder United også neste sesong, med mindre de havner utenfor topp 4 denne sesongen. Om van Gaal da får sitte også neste sesong, vil han se seg om etter disse kreative spillerne i sommervinduet (9.juni-31.august/1.september).
Manchester United linkes sterkt til Real Madrid spillere som Gareth Bale og James Rodriguez, og man skal ikke se bort ifra at van Gaal klarer å lokke spillere i den klassen til Old Trafford også til sommeren. Er det en ting som i hvertfall er sikkert, så er det at van Gaal vet hvordan han skal oppføre seg på overgangsmarkedet.

Er denne mannen van Gaals neste signering?
Er denne mannen van Gaals neste signering?

Bale og James kan være den typen spillere van Gaal trenger for å få fart på angrepspillet sitt, selv om det ikke virker med Àngel di María som er nettopp den typen spiller van Gaal er ute etter. Hvorfor argentineren ble solgt, vet nok bare van Gaal og argentineren selv, men det har nok skjedd noe i kulissene som forårsaket at di María valgte å forlate Manchester etter bare én sesong.

Àngel di María er nettopp den spilleren van Gaal er ute etter. Hvorfor forsvant han?
Àngel di María er nettopp den spilleren van Gaal er ute etter. Hvorfor forsvant han?

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -