Verdens eldste klubb kaller det tidenes derby

327

Notts County, som er verdens eldste profesjonelle fotballklubb, er i stortrøbbel og ligger sist i League Two. De kan ryke ut av den engelske fotballigaen for første gang noensinne, siden ligaen ble opprettet i 1888, om de ikke tar seg forbi (minst) to lag i løpet av våren.

Etter 31 kamper ligger de sist med 25 poeng, men avstanden opp til Yeovil (30), Morecambe (29) og Macclesfield (28) er ikke avskrekkende.

Laget har bak seg to meget positive resultater, 1-1 mot serieleder Lincoln City i forrige hjemmekamp, og seier borte mot Forest Green Rovers (2-1) forrige helg. Forest Green Rovers ligger på play-off og er blant de beste lagene i serien.

Lørdag skal Notts County igjen spille en viktig hjemmekamp, og de omtaler det som tidenes Nottinghamshire-derby. Og det er ikke mot byrivalen Nottingham Forest det er kamp, men Mansfield Town.

- Annonse -

Motstanderen ligger på andreplass bak Lincoln City, og kjemper altså om opprykk. Kampen betyr således svært mye for begge lagene.

Notts County-trener Neal Ardley håper den fine formkurven og 12.000 hjemmesupportere skal bidra til tre nye og svært viktige poeng.

«Det er en veldig spennende kamp, akkurat som kampen mot Lincoln var. Det var mye oppstyr rundt den kampen, og det kommer en ny stor kamp. Når vi har spilt så bra de siste to kampene er alle litt mer optimistiske og spente,» sier Ardley.

«Måten laget spiller på nå og det vi får ut på trening gjør hverdagen bedre enn den har vært på lenge,» sier han.

Treneren er imponert over fansen til den tradisjonsrike klubben.

«Meadow Lane rocket mot Lincoln, lyden fra stadion var episk og det føltes som en cupkamp. Fansen som reiste til Forest Green var også briljant. Hvis de kan fortsette slik på tribunen og vi gjør vårt, kan vi sammen skape et momentum,» sier Ardley.

Fansen fra Mansfield tar den korte kjøreturen på cirka 40 minutter sørover til Nottingham i et oppgjør som starter tidligere på dagen enn resten av runden.

Verdens eldste proffklubb har spilt ligafotball siden 1888, men nå renner kanskje tiden ut

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -