Fire land i Sør-Amerika går sammen om å søke VM i 2030

300
Mario Kempes var en av de store heltene da Argentina vant VM på hjemmebane i 1978. Bildet er fra finalen mot Nederland (seier 3-1). I 2030 kan det igjen bli VM i Argentina, som vil søke sammen med nabolandene Uruguay, Paraguay og Chile. (Foto: Wikimedia Commons)

Chile skal sammen med Argentina, Paraguay og Uruguay søke om å få arrangere VM i 2030, som blir hundre år etter det første verdensmesterskapet i Uruguay i 1930.

Hvis søknaden blir suksessfull, blir det første gang fire land arrangerer mesterskapet sammen.

Det har lenge vært klart at Argentina, Paraguay og Uruguay ønsket å søke sammen, men nå har også president Sebastian Pinera i Chile gjort det klart at de blir med på kalaset.

Han skriver på Twitter fredag at presidentene i de fire landene har gått sammen.

- Annonse -

«Presidentene, gjennom våre fire fotballforbund, har bestemt oss for å sammen feire 100-årsjubileet for det første mesterskapet som ble organisert av Uruguay,» skriver Pinera.

I tillegg til at Uruguay arrangerte mesterskapet i 1930, var Chile arrangør i 1962 og Argentina i 1978. Det er mange som venter at et mesterskap i Uruguay, hundre år etter det første, vil være favoritt til å få mesteskapet.

Men det blir ventelig konkurranse fra Storbritannia og Irland, Marokko sammen med enten Portugal/Spania eller Algerie/Tunisia, samt at Bulgaria, Romania, Serbia og Helles vurderer å søke sammen.

Mesterskapet i 2026 skal arrangeres av USA, Canada og Mexico. Da var Marokko landet som tapte kampen om mesterskapet, men de vil trolig ikke gi seg.

 

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -