Fire land i Sør-Amerika går sammen om å søke VM i 2030

148
Mario Kempes var en av de store heltene da Argentina vant VM på hjemmebane i 1978. Bildet er fra finalen mot Nederland (seier 3-1). I 2030 kan det igjen bli VM i Argentina, som vil søke sammen med nabolandene Uruguay, Paraguay og Chile. (Foto: Wikimedia Commons)

Chile skal sammen med Argentina, Paraguay og Uruguay søke om å få arrangere VM i 2030, som blir hundre år etter det første verdensmesterskapet i Uruguay i 1930.

- Annonse -

Hvis søknaden blir suksessfull, blir det første gang fire land arrangerer mesterskapet sammen.

Det har lenge vært klart at Argentina, Paraguay og Uruguay ønsket å søke sammen, men nå har også president Sebastian Pinera i Chile gjort det klart at de blir med på kalaset.

Han skriver på Twitter fredag at presidentene i de fire landene har gått sammen.

“Presidentene, gjennom våre fire fotballforbund, har bestemt oss for å sammen feire 100-årsjubileet for det første mesterskapet som ble organisert av Uruguay,” skriver Pinera.

I tillegg til at Uruguay arrangerte mesterskapet i 1930, var Chile arrangør i 1962 og Argentina i 1978. Det er mange som venter at et mesterskap i Uruguay, hundre år etter det første, vil være favoritt til å få mesteskapet.

Men det blir ventelig konkurranse fra Storbritannia og Irland, Marokko sammen med enten Portugal/Spania eller Algerie/Tunisia, samt at Bulgaria, Romania, Serbia og Helles vurderer å søke sammen.

Mesterskapet i 2026 skal arrangeres av USA, Canada og Mexico. Da var Marokko landet som tapte kampen om mesterskapet, men de vil trolig ikke gi seg.

 

Kommentarer

kommentarer