VM-magasinet, dag 4

132

Favorittene har det fortsatt tøft i årets VM. Etter Spanias uavgjort mot Portugal, Frankrikes heldige seier mot Australia, og poengdelingen mellom Argentina og Island, vant hverken Brasil eller Tyskland sine åpningskamper. Dag 4 innebar dessuten nyheter fra skadete spillere, og et jordskjelv i Mexico.

Før Tyskland og Brasil spilte sine åpningskamper, var dagens første kamp Costa Rica mot Serbia. Serbia tok tidlig kontroll over kampen, men Costa Rica klarte å komme til noen farlige situasjoner. Kampens eneste scoring var praktfull: Kolarov satte et frispark fra 23 meter i krysset, og sikret Serbia tre poeng.

Tre poeng hadde også Tyskland regnet med mot Mexico, men den regjerende verdensmesteren gikk mot en smell. Mexico hadde funnet den riktige matchplanen, og avkledde Löws lag og taktikk. Tyskland sto høyt, men kom ikke til mange sjanser, og hadde ingen defensiv stabilitet. Mexico vrei seg unna det tyske presset, utnyttet rommet Tyskland tilbød, og var farlige ved overganger. Kampens eneste scoring som Lozano sto for, kom etter en kontring.

Gleden i Mexico var stor. Ifølge Simmsa, et institutt for geologisk aktivitet i Mexico, var det bevegelser uten naturlig forklaring på seismografen etter Mexicos scoring mot Tyskland. Jordskjelvet antas å ha oppstått av gledeshopp til de mexicanske supporterne.

- Annonse -

Heller ikke Brasil, kanskje den største favoritten til å vinne VM, klarte å vinne sin første kamp. Coutinho sendte Brasil i ledelsen mot Sveits med en herlig scoring, men etter pausen utlignet Zuber etter et hjørnespark. Særlig mot slutten av kampen hadde Brasil flere gode muligheter, men forsvaret, en god keeper Sommer, og litt flaks reddet Sveits ett poeng.

Selv om alle lag fortsatt har mer eller mindre gode muligheter til å komme seg til neste runde, er VM allerede over for Danmarks William Kvist. Midtbanespilleren hadde fått en skade i ribbeina etter en duell med Perus Jefferson Farfan, og blir ikke spilleklar til de neste kampene. Russlands Alan Dzagoev, derimot, vil foreløpig kun miste Russlands neste kamp mot Egypt. Det er likevel fortsatt uvisst hvor langvarig muskelskaden til 28-åringen kommer til å være.

Dagens kamper

Sverige – Sør-Korea

Tysklands tap mot Mexico har ikke gjort situasjonen lettere for Sverige og Sør-Korea. Begge lag må egentlig vinne kampen for å ha en sjanse på åttendedelsfinalen. Sverige er favorisert, men har slitt med å score mål. Sør-Korea har et svakt forsvar. NRK1 viser kampen fra kl. 14:00.

Belgia – Panama

Belgia er ved siden av England en av favorittene i gruppa, mens Panama spiller sin første VM-kamp noensinne. Belgia som den soleklare favoritten må vinne kampen, mens et poeng er en suksess for Panama. Kampen vises på TV2 kl. 17:00.

Tunisia – England

Forutsetningene ligner på Belgia mot Panama. Det unge engelske laget forventes å kjempe om førsteplassen mot Belgia, mens Tunisia er underdogen. Kampen går på NRK1 kl. 20:00.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -