VM2018: Sveits berget uavgjort mot Brasil

193

Philippe Coutinho sendte Brasil i ledelsen med en perlescoring, så slo Sveits tilbake.

I dagens siste kamp møtes de to største favorittene i gruppe E til dyst. Kampen startet bra for Brasilianerne, hvor dem var det dominerende laget ute på gressbanen. Etter drøye 20 minutter spilt gikk dem opp i en nokså fortjent ledelse, etter at Philippe Coutinho skrudde inn et praktmål av de skjeldne. Barcelona-spilleren fikk  tak i enn klarering fra Sveits. Spilleren dempet ballen på utsøktvis og bøyde ballen oppe i motsatt kryss.

Det skulle ikke ta mange minuttene ut i den andre omgangen før Sveits  utlignet til 1-1, fra tre meter fikk Steven Zuber hodet på ballen. Strengtatt burde vel situasjonen ha blitt blåst på. Men dommeren sa ingenting på det, etter at Zuber brukte armen aktivt for å holde unna Brasils midtstopper Miranda.

– Spørsmålet er om det ville blitt dømt straffe hvis dytten var motsatt vei. Det handler ikke om hvordan dytten er, men hvordan det blir praktisert. Der listen ligger, så er ikke det nok til å bli avblåst, sa Nrks Lise Klaveness i løpet av hendelsen.

Den Brasilianske midtstopperen selv sa etter kampen, at han ble dyttet og at det ligger på videoen og at dommeren kunne ha sett på situasjonen, sa han etter kampen.

Dommeren blåste ikke straffe til Brasil

Når dommeren fra Mexico Cesar Ramos, heller ikke dømte straffe til Brasil, i en situasjon med Gabriel Jesus drøye kvarteret før sluttsignalet, var NRK-ekspert Klaveness imidlertid klar på at Brasil ble snytt for et klart straffespark.

Dermed deler de to lagene poengen. I en gruppe hvor Serbia vant 0-1 over Costa Rica tidligere i dag.