Wolfsburg slo Mainz

77
Maximilian Arnold scoret sitt første mål på over ett år. Bilde: Владислав Федченко, Wikimedia.

(Wolfsburg – Mainz 3-0) Wolfsburg slo Mainz på hjemmebane og er foreløpig på femteplassen. Maximilian Arnold, Wout Weghorst og Robin Knoche avgjorde kampen for klubben fra bilbyen.

– Mainz krevde mye av oss. Vi fikk ikke trygghet etter 1-0-scoringen, noe som også skyldes at Mainz spilte bra. I andre omgang var vi flinkere til å trille ballen og hadde bedre kontroll på kampen. Vi er glade for at tabellen ser slik ut. Det har vi fortjent, sa Wolfsburgs trener, Bruno Labbadia, på pressekonferansen etter kampen.

Det tok kun litt over tre minutter før Wolfsburg tok ledelsen. En fin kombinasjon via Josip Brekalo havnet hos Maximilian Arnold. Midtbanespilleren fyrte ballen i nederste hjørne fra utenfor boksen.

Deretter ble Wolfsburg passive og Mainz styrte kampen. Likevel kom ikke bortelaget til mange muligheter. To langskudd av Pierre Kunde og Danny Latza samt en heading av Moussa Niakhate etter et hjørnespark var de eneste skuddene på målet til Koen Casteels. Ingen av forsøkene var særlig farlige.

På den andre siden kom heller ikke Wolfsburg til mange muligheter. William fikk avslutte to ganger fra innenfor boksen, men avslutningene var for svake.

I andre omgang endret kampbildet seg. Wolfsburg styrte nå kampen og skapte noen muligheter. Florian Müller måtte redde Arnolds frispark fra tretti meter og Wout Weghorsts volley fra kort hold.

Rett etter Weghorsts mulighet fikk Wolfsburg tildelt et straffespark. Videodommeren hadde observert at Jean-Philippe Gbamim hadde spilt ballen med armen. Weghorst plasserte ballen ved siden av stolpen.

Kampens siste mål kom også etter en dødball. Etter et frispark skjøt Arnold på nytt fra utenfor boksen. Müller reddet, men returen havnet hos Yannick Gerhardt som kranglet ballen videre til Robin Knoche. Midtstopperen scoret fra kort hold.

Etter scoringen skjedde det lite. Wolfsburg hadde full kontroll og sikret seg tre nye poeng. Med 35 poeng ligger laget foreløpig på femteplassen. Mainz har 27 poeng og er på ellevteplassen.

– Vi fikk en dårlig start. Jeg synes vi har reagert godt. Grunnproblemet i første omgang var at vi ikke hadde nok gjennomslagskraft. 2-0-målet avgjorde kampen, mente Mainz-treneren Sandro Schwarz.