Zlatan vil til VM, men lagkameratene vil ikke

452

Zlatan, nei takk!
Dette mener svensk landslagskeeper Karl-Johan Johnsson. Guingamp sin siste skanse synes ikke Sverige trenger (eller ønsker) den 36åringen superstjerne i VM-troppen.
“Vi har kvalifisert oss i VM uten ham og jeg tror vi skal klare oss ganske bra i Russland uten ham også – sa Johnsson til fransk avis Oppose– Det er vel treneren som bestemmer hvis Zlatan skal bli med, og jeg er sikker at han skal vel spille bra hvis han gjør sin comeback”.
Det er ikke hvordan Ibrahimovic kan prestere som bekymrer Sveriges andrekeeper.
“Zlatan er individualist, både som spiller og som person – forklarer Johnsson – Derfor må hele spillet bygges rundt ham og hans egenskaper. Nå spiller vi bra som et lag, som et kollektiv hvor alle jobber for hverandre”.

- Annonse -

Det finnes VM uten Zlatan

Zlatan selv er opptatt i å forhekse MLS-fanser med sin talent, men har også antydet at han vil jo delta i sin tredje verdenscup. Likevel kom bekreftelsen i Jimmy Kimmel Live talk-show på amerikansk TV og Ibrahimovic hørtes ironisk og kryptisk ut
“Ja, jeg skal til VM – fliret Zlatan – Jeg må være forsiktig om hva jeg sier nå, ellers kommer folk til å henge meg. Men kom igjen, VM uten meg kan ikke være VM”
Egentlig har Zlatan aldri briljert i fotballs viktigste turnering. I 2002 spilte han bare 2 minutter mot Argentina i gruppe D og et kvarter pluss ekstraomganger i det avgjørende tapet mot Senegal.
I 2006 fikk Ibra spille 3 målløse kamper og Sverige røk ut igjen i åttendedelsfinale i deres siste VM-deltagelse til nå.
Sveriges tidenes toppscorer har allerede trukket seg fra Sverige to ganger: den første for noen måneder etter at de mistet 2010 VM og den andre etter en skuffende EM 2016. Nå har Zlatan ombestemt seg igjen.

Sjefen er enig med spillere…

Landslagssjef Janne Andersson, som skal ta ut troppen den 15. mai er ikke interessert i en tredje tilbakekomst.
Nei, han inngår ikke i mine planer. Absolutt ikke – sa Andersson til Fotbollskanalen – Han sa nei, og samme gjelder for de andre som sa nei.

… men det dreier seg om mer enn ‘bare’ fotball

Det finnes vel jo litt mer enn bare taktiske og personlige faktorer i spill. Svensk forbundets generalsekretær Håkan Sjöstrand har vært i kontakt med Ibrahimovic og begge parter har bekreftet saken.
I tillegg samarbeider Zlatan med bettingselskap Bethard, som han også er deleier i. Stjernen skriver på Twitter at sine sjanser til å delta i VM er ’skyhöga’, samme adjektiv som Bethard bruker i reklame.
Til slutt presenterer VISA Zlatan som kredittkortgigant sin ambassadør for VM 2016 kampanje.

Sagaen er derfor langt fra over, med så mange forskjellige og store interesser. Lagkameratenes personlige misnøye og taktiske tviler er forståelige, men penger snakker. Til syvende og sist er Sverige med Zlatan utvilsomt mer tiltrekkende og profitabel enn uten Zlatan.

Kommentarer

kommentarer