Zlatko Tripic om de kommende kampene: – Vi er nødt til å bli bedre på dette

457
Zlatko Tripic var lettet over seieren i Mjøndalen. Samtidig er han klar over at man må forbedre seg mot lavtliggende forsvar. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Consto Arena, Mjøndalen

(MJØNDALEN-VIKING 0-1) Zlatko Tripic oppsummerte det hele som en tålmodighetsprøve etter den knepne borteseieren på Consto Arena. Nå er lynvingen imidlertid svært tydelig på hva som må forbedres mot lavtliggende forsvar.

– Det her var en tålmodighetsprøve. Vi hadde veldig mye ball og spilte egentlig en god bortekamp, og dominerte stort sett hele kampen. Og det var jo det som var planen, men så skulle vi gjerne ha scoret et mål mye tidligere. Men de forsvarer seg godt, samtidig som vi ikke er helt presise og gode i siste tredelen – selv om vi skaper veldig mange gode sjanser. Det er jo en typisk 0-0-kamp før de får en straffe som er en god redning av vår keeper. Så vi har jo litt marginene med oss, før vi får et klart straffespark, og i de situasjonene der bommer ikke Veton, konstaterer Zlatko Tripic til Fotballnerd.no.

– Du mener at straffesparket var soleklart?

- Annonse -

– Ja, det gjør jeg.

– TV-bildene viser jo at ballen går rett i hodet på Nicolas Walstad. Hva tenker du om det?

– Nei, altså jeg har ikke sett TV-bildene, men fra min vinkel så ser det ut som at den treffer hånda. Men det kan godt være jeg har feil, forklarer Tripic.

– Ble det en tøffere batalje enn forventet her mot Mjøndalen?

– Nei, altså tøffere og tøffere.. vi visste jo hva Mjøndalen kom med. De er jo gode på det de er gode på. De ligger lavt og forsvarer seg godt og er kyniske. Vi forventet å ha mye ball. Men vi forventet jo å score flere mål også, så det må vi helt klart bli bedre på. Nå har vi møtt to sånne lag de siste to kampene som legger seg veldig lavt og som forsvarer seg godt, der vi ikke klarer å score nok mål. Så vi er nødt til å bli bra på det, sier Tripic til Fotballnerd.no.

– Er lavtliggende motstandere den største utfordringen for Viking denne sesongen?

– Ja, vi har kanskje ikke funnet helt nøkkelen til akkurat det. Men det viser at folk har respekt for oss, og det skal vi ta som et veldig stort kompliment. Ta Bodø/Glimt som et eksempel, som er veldig gode på å låse opp lavtliggende forsvar. Så både nå ut sesongen, men også neste år kommer dette til å bli en utfordring for oss. Vi er helt klart nødt til å bli bedre på dette. For vi kommer til å møte mange sånne type motstandere nå fremover, erkjenner Tripic.

MÅ BLI BEDRE: Vikings lynving forventer mer av sitt lag for å åpne lavtliggende motstandere. Foto: Bjørn Marstrøm Johannessen, Fotballnerd.no.

Med seieren i Mjøndalen har Tripic og Viking tatt hånd om bronseplassen, med hele fire poeng ned til nærmeste konkurrent Rosenborg. Opp til Molde og sølvet er det også kun tre poeng som skiller for siddisene.

– Det er jevnt. Det er mange som har lyst på den medaljeplassen. Så tror jeg vi bare nå må ha fokus på neste hjemmekamp. Det kommer til å bli tøft. Vi ser jo nå at alle slår alle. Det er viktig at vi bare fortsetter å vinne fotballkamper. Det er tett hele veien. Det er noen som kjemper om medalje, og det er tøft å møte de lagene som kjemper helt i bunn, forklarer Tripic til Fotballnerd.no.

– Men nå går dere for sølvet?

– Vi går for den medaljen. Vi skal ha den, så får eventuelt sølvet være et stort, stort bonus, avslutter Tripic.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -