Bayern slo Hoffenheim i Bundesligas åpningskamp

134

De regjerende seriemesterne Bayer München har åpnet Bundesliga med en seier. Mot TSG 1899 Hoffenheim vant Bayern 3-1 på Allianz Arena.

Bayern tok styringen av kampen fra begynnelsen. Hoffenheim var aggressive i duellene og presset høyt. Bayern var ikke presise nok til å kunne utnytte rommet som oppstod på grunn av gjestenes høye press. Dermed ble hjemmelaget i starten kun farlig ved dødballer. Jerome Boateng hadde kampens første mulighet etter et hjørnespark.

Sesongens første scoring

Det var også et hjørnespark som ledet til Bundesligas første scoring i 2018/19-sesongen. Joshua Kimmichs hjørnespark fant Thomas Müller som headet ballen i mål fra kort hold etter halvspilt omgang.

Ti minutter senere hadde Hoffenheim sin første sjanse. Etter en kontring slo Nico Schulz ballen i feltet. Joelinton fikk en fot på ballen, men bommet på mål.

Også Bayern hadde en stor sjanse før pausen. Kingsley Coman kom seg forbi Kevin Vogt og sto alene foran Oliver Baumann. Hoffenheims keeper reddet skuddet med en sterk refleks.

Mot slutten av omgangen ble duellene hardere, særlig fra Hoffenheims side, noe som resulterte i en skade på Coman. Franskmannen måtte byttes ut før pausen.

Hoffenheims utligning

Den første muligheten i andre omgang hadde på nytt vertene. Innbytteren Arjen Robben marsjerte fra kanten mot midten og bommet hårfint på lengste stolpe.

Likevel var det plutselig Hoffenheim som scoret. Adam Szalai fikk en pasning av Ermin Bicakcic. Spissen driblet forbi Boateng og overvant Neuer med et godt skudd.

Målet etter en time hjalp Hoffenheim merkbart. Nå var det bortelaget som tok over styringen, men uten å komme til sjanser.

Omstridt straffe og to ganger VAR

Ti minutter før slutten stod dommeren i midtpunktet. Håvard Nordtveit sklitaklet i feltet. Ribery søkte kontakten og falt over Nordtveit. Dommeren Bastian Dankert blåste straffe. VAR dobbeltsjekket ikke situasjonen.

– Jeg vet ikke hvor videodommerne var i denne situasjonen, men åpenbart ikke på plassene sine. Hvorfor VAR ikke ser på straffesituasjonen skjønner jeg ikke. Fotball er en kontaktsport. Hvis man blokkerer spissens løp uten kontakt, er det ikke noe som skal blåses, mente Hoffenheims trener Julian Nagelsmann etter kampen.

Nagelsmanns kollega var enig.

– Straffen var ikke soleklar. Jeg hadde ikke dømt straffe, sa Bayerns trener Niko Kovac.

Dankert dømte straffe. Baumann reddet mot Robert Lewandowski, men returen satte Robben i mål. Etter videodømming ble målet annullert: Robben løp fir tidlig i feltet. Straffen måtte tas på nytt, og denne gangen scoret Lewandowski.

Hoffenheim jaktet deretter utligningen, men bød på mye rom, noe som Bayern klarte å utnytte. Müllers scoring med hånda ble annullert etter ny videodømming, men på overtid avgjorde Robben kampen da han hamret ballen i nettmaskene.

– Fortjent tomålsseier

– Tilskuerne har sett en brukbar fotballkamp. Når man ser på sjansene, er tomålsseieren fortjent. Men det var ikke så tydelig under kampen. Hoffenheim gjorde det vanskelig for oss, og vi fant ingen løsninger, analyserte Kovac.

Nagelsmann var delvis fornøyd med kampen.

– I første omgang spilte vi ikke som vi måtte for å ta med poeng herfra. I andre omgang legger vi stort press på Bayern, fram til straffen som ikke burde blitt blåst, mener han.