Bundesliga: Bunnlagene tar fortsatt ikke poeng

173

«Snegleløpet» i nedrykksstriden i Bundesliga fortsetter. På lørdag tok hverken Hamburg, Mainz eller Wolfsburg poeng. Köln kan ta et steg nærmere kvalikplassen på søndag.

I de ti kampene som ble spilt i Bundesliga i 2018 har Hamburger SV, Mainz 05 og VfL Wolfsburg tatt 17 poeng – til sammen. I de siste tre kampene har kun Hamburg og Mainz tatt poeng, da de møttes og skiltes uten scoringer. I tillegg har disse tre lagene scoret til sammen 21 mål i 2018, hvorav Mainz har scoret nesten halvparten (10). På lørdag var det igjen ingen av disse lagene som tok poeng.

Hamburg med kun én sterk omgang

Etter at hovedtrener Bernd Hollerbach fikk sparken og ble erstattet av Christian Titz ble hjemmekampen mot Hertha BSC oppfattet som den aller siste sjansen for Hamburg. Laget spilte brukbart i første omgang, kom til flere muligheter og hadde med Julian Pollersbeck en god keeper. Omgangens høydepunkt var en fin kombinasjon som sendte hjemmelaget i ledelsen (Douglas Santos, 25.). Etter pausen ble Hamburg svakere og Berlin sterkere, og Lazaro (56.) og Kalou (63.) snudde kampen for bortelaget. Hamburg er dermed fortsatt på 17. plass, ett poeng foran Köln og sju bak Mainz og Wolfsburg.

Mainz katastrofal

Kampen mellom Eintracht Frankfurt og Mainz var avgjort etter kun en halv omgang. Boateng sendt hjemmelaget i ledelsen etter en keepertabbe (6.). Etter 22 minutter økte Jovic ledelsen, og fem minutter før pausen scoret Rebic 3:0-målet. I andre omgang hadde Frankfurt flere store muligheter, blant annet traff Jovic tverrliggeren. Mainz taper 0:3 til slutt, og kan være glade for at målforskjellen ikke tok større skader. Laget ligger fortsatt på kvalikplassen, med like mange poeng som Wolfsburg på plassen foran.

Wolfsburg slår seg selv

Wolfsburg, som hadde spilt ekstremt svak de siste kampene, viste seg i bedre form mot FC Schalke 04. Defensivt stod hjemmelaget forholdsvis bra, og hadde flere gode muligheter på banens andre ende. Den største sjansen hadde Wolfsburg etter 75 minutter, da dommeren dømte straffe. Schalkes keeper Fährmann klarte dog å redde Verhaeghs straffe. Vondt ble verre for Wolfsburg da Knoche sendte et innlegg forbi sin egen keeper (85.). Wolfsburg taper uheldig 0:1, og klarer heller ikke å øke avstanden til nedrykksplassene.

Ny sjanse for Köln?

Köln, som kun hadde seks poeng etter halvspilt sesong, begynte 2018 bra med sju poeng etter tre kamper. Siden har laget dog bare hentet fire flere poeng, og ligger dermed fortsatt på siste plass. På søndag tar Köln imot Bayer Leverkusen, og med en seier vil avstanden til Wolfsburg og Mainz minske til fem poeng.