Cupdrama på Marienlyst: Kongsvinger til finalen

336

Det ble et cupdrama uten like i går kveld da Strømsgodset tok i mot Kongsvinger til semifinale på Marienlyst stadion.

Det er Godset som starter kampen i Drammen best, og etter 9 minutter så er de farlig frempå ved å sette den første scoringen. Det kommer et innlegg fra høyre som Marcus Pedersen er nære på å få headet inn i målet.  Etter 15 minutter er de frempå igjen, Ulland Andersen sender ballen inn til Pedersen som prøver å brasse ballen i mål, men han bommer på ballen og ballen går ut igjen. Like etter sklir en Kongsvinger spiller på gresset og Ulland Andersen får tak i ballen og får nesten kommet forbi, men Kongsvinger får ryddet unna.

Strømsgodset fortsetter å presse på og har flere sjanser til å få ballen i mål, men skyter utenfor og er uheldige. Kongsvinger får også sin sjanse, men det først etter 31 minutter: Kongsvinger kommer fremover og ballen blir sendt inn på 11 meter til Røyrane som skyter, men han treffer rett i brystet til Glesnes og går rett utenfor stolpen og til corner. Corneren blir lagt inn, men Godset får klarert unna ballen nok en gang.  Kampen bølger frem og tilbake i første omgang med flere gode sjanser til begge lag, men utrolig nok ender kampen 0 – 0 ved halvtid.

I andre omgang smeller det

Strømsgodset gjør sitt første bytte rett etter pausetid, i håp om det vil vippe kampen i deres favør. Og etter kun 2 minutter er Kongsvinger farlig frempå etter en corner, corneren blir lagt inn og havner tilslutt hos Pålerud som skyter utenfor Espen Bugge Pettersen i Godset målet.

Så etter 55 minutter smeller det på Marienlyst stadion. Kongsvinger har ballen og spiller den frem og tilbake midt på Godset sin halvdel, ballen blir lempet fremover og der sniker Pålerud seg gjennom alene med keeper og han vipper den elegant til side for Espen Bugge Pettersen og dermed leder Kongsvinger 1 – 0 og nå er det Kongsvinger som har et lite overtak på kampen. Etter 62 minutter bryter Pålerud en ball og sender den fremover, Kongsvinger prøver å legge inn, men ingen møter på ballen og Godset slipper med skrekken.

Så etter 64 minutter smeller det igjen. Kristoffer Tokstad får ballen på høyresiden av 16 meteren, han fyrer løs i det han får ballen men treffer en Kongsvinger spiller, så får han tilbake ballen og fyrer løs igjen og denne gangen treffer han så ballen går rett i målet, det er 1 – 1 i Drammen og vi er like langt.  Strømsgodset gjør også sitt andre bytte, bytter ut Marcus Pedersen med Tommy Høiland. Like etter er Adem Guven farlig frempå, han får ballen på ca 24 meter og lader kanona si, han fyrer løs men ballen fyker over målet til Bugge Pettersen.  Kampen bølger frem og tilbake og Strømsgodset prøver og prøver, men så etter 72 skjer det igjen.

Kongsvinger får frispark som Kongsvingers Pinto gjør seg klar til å slå, han legger det inn men Glesnes får headet ballen opp i lufta, Ovlien er på andre ballen og får lagt den inn til Røyrane som fra 2 meter bare kan sette ballen i mål, igjen går Kongsvinger opp i ledelsen og er nære ved å detonere en historisk cupbombe på Marienlyst.  Strømsgodset må opp for å angripe og prøve å svare.

Etter 82 minutter er Godset nære på å få ballen i mål, Parr får ballen og legger den inn, der står Nana og prøver på en heading men ballen går over målet til Otto Fredriksson. Kampen bølger frem og tilbake, og Godset prøver og prøver igjen og tre minutter på overtid er Ulland Andersen nære på å få inn utligningen som kan skaffe Godset ekstraomganger og mulighet for å komme til finalen, men det vil seg ikke på Marienlyst og Kongsvinger vinner dermed 2 – 1 i Drammen og skal spille cupfinale mot Rosenborg samtidig som de skal spille kvalifisering for å komme tilbake til Tippeligaen.

Derfor er dette sensasjonelt

Kongsvinger skal spille cupfinale mot Rosenborg i November, dette er første gang i klubbens historie at de har kommet til finalen i cupen. Dette er også stort for fotballfylket Hedmark som aldri før har hatt et lag i cupfinalen, under storhetstiden ble de slått ut 4 ganger i semifinalen mens Ham – Kam som også har prøvd seg på å komme dit har blitt slått ut 6 ganger i semifinalen.

Kongsvingers trener Luis Pimenta har nå ledet rødtrøyene fra 2 divisjon og til kvalifiseringsplass i OBOS ligaen hvor de skal spille om å gjøre comeback i Tippeligaen, hvor de kan gjøre comeback etter at de for noen år siden slet økonomisk, rykket ned fra Tippeligaen også videre ned i 2 divisjon.  Det var derfor en tydelig preget trener som kunne konstatere at Kongsvinger hadde gått til klubbens første cupfinale.

Til NRK uttalte treneren dette:

– Unnskyld meg, men jeg har ikke stemme igjen nå, men jeg er så stolt av gutta. De har jobbet så hardt og jobber hver dag. Vi har tro på dette og vi tror vi kan slå alle. For en drøm, for en drøm dette er, dette er helt utrolig avslutter treneren til NRK.

Hylles i sosiale medier

På Twitter blir Kongsvinger hyllet av flere rundt som har fulgt semifinalen, blantannet har tidligere landslagsspiller Jan Aage Fjørtoft skrevet dette: Kongsvinger er Norges svar på Leiceste. Grattis!

Carl Erik Torp skriver dette om klubben: Kongsvinger i cupfinale på Ullevaal er noe av det største jeg kommer til å oppleve som supporter. Mens Mix Diskerud syntes at det må være det sykeste at Kongsvinger er i cupfinalen.

Tv2reporter Jon Børrestad skriver dette: Kongsvinger fortjener dette. Godset skapte nada og var akkurat så dårlig som de har vært siden juli. Grattis Kongsvinger, ett eventyr!