Düsseldorf stoppet Dortmund – Nye seiere for Mönchengladbach og Wolfsburg

116

Etter 15 ubeseirede kamper har Borussia Dortmund tapt for første gang denne sesongen. Nyopprykkede Fortuna Düsseldorf slo serielederne 2-1. Mönchengladbach vant mot Nürnberg og er bare seks poeng bak Dortmund. Wolfsburg slo Stuttgart og har tatt 13 poeng i de siste fem kampene. Hertha og Augsburg spilte uavgjort.

Fortuna Düsseldorf – Borussia Dortmund 2-1

En meget god jobb i forsvaret og kjappe overganger var Düsseldorfs oppskrift mot Dortmund. Dodi Lukebakio sendte Düsseldorf i føringen etter en kjapp kontring. Marco Reus scoret et mål som ble annullert for offside, men utenom det ble Dortmund ikke farlige. Düsseldorf hadde én god mulighet i tillegg til scoringen.

Ti minutter etter pausen hamret Jean Zimmer ballen i krysset fra rundt tjue meter. Etter at Paco Alcacer og Jadon Sancho ble byttet inn ble Dortmund mer aktive i angrepsspillet, men det ble kun få gode muligheter. En av dem utnyttet Alcacer ti minutter før slutt. Düsseldorf hindret deretter at Dortmund kom til flere store sjanser og vant til slutt ikke ufortjent.

Borussia Mönchengladbach – 1. FC Nürnberg 2-0

Nürnberg startet best og hadde en kjempemulighet etter fem minutter. Deretter trakk gjestene seg mer og mer tilbake og ble for passive. Mönchengladbach tok styringen, men det ble ikke noen gode muligheter før mot slutten av omgangen. På overtid skjøt Thorgan Hazard et straffespark over tverrliggeren.

To minutter etter pausen scoret Hazard likevel og sendte hjemmelaget i ledelsen. Nürnberg prøvde å utligne, men var for harmløse til å true Mönchengladbachs forsvar. Hjemmelaget hadde kontroll på kampen, og fem minutter før slutt avgjorde Alassane Plea kampen med sin scoring.

VfL Wolfsburg – VfB Stuttgart 2-0

Wolfsburg hadde ikke noen problemer mot et harmløst bortelag. Begge lag startet offensivt, men det var kun vertene som kom til målsjanser. Etter en halvspilt omgang sørget Joshua Guilavogui for hjemmelagets ledelse etter et frispark. Wout Weghorst økte rett før pausen.

Heller ikke i andre omgang klarte Stuttgart å true Wolfsburgs forsvar. Wolfsburg overlot midtbanen stort sett til gjestene, men forsvarte seg smart og lot ikke Stuttgart komme til muligheter. Wolfsburg ble farlige etter noen kontringer, men ingen av lagene scoret i andre omgang. Mens Wolfsburg foreløpig ligger på 6. plass, ligger Stuttgart på kvalikplassen.

Hertha BSC – FC Augsburg 2-2

Etter kun sju minutter tok Augsburg ledelsen ved Martin Hinteregger. Hertha hadde de største mulighetene deretter. Mathew Leckie belønnet klubben fra hovedstaden og utlignet. Ondrej Duda snudde kampen kort tid senere. Ja-Cheol Koo utlignet for et engasjert bortelag.

Etter pausen var kampen ikke like offensiv. Augsburg fokuserte mest på å være stabile i forsvaret, men var samtidig ikke kreative i angrepsspillet. Hertha kom til noen muligheter, klarte dog ikke å score flere mål. Etter poengdelingen ligger Hertha på 7. og Augsburg på 13. plass.