ETTER RUNDEN: Noen tanker om den 3. Tippeligarunden

101
Tippeligaen
Tippeligaen logo

 ETTER RUNDEN: Noen tanker om den 3. Tippeligarunden

  1. Den norske dommerstandarden sjokkerer igjen. Denne runden har bydd på noen sjokkerende dårlige dommeravgjørelser, og da spesielt med tanke på to situasjoner i henholdsvis Tromsø og Sandefjord. I Tromsø blir Bjørn Helge Riise klippet ned etter alle kunstens regler av Marcus Hansson og sistnevnte blir kun belønnet med gult for «drapsforsøket», til tross for at dommer Sandmoen står helt oppe i situasjonen. I Sandefjord er det Henrik Ojamaa som takler hjemmelagets Bindia. Her blir estlenderen derimot belønnet med direkte rødt, selv om Hanssons førstnevnte takling var langt styggere. Ikke at det røde kortet var feil, men det skal ikke være så grov forskjellsbehandling i fotball. Det er på tide at NFF snart rydder opp i dette.

 

  1. Haugesund viser få tegn til forbedring. Laget gjorde nok en gang en sjokkerende dårlig kamp på Ullevål fredag og det ser ut som at de er totalt blottet for selvtillit. Hvor har det blitt av Grindhaugs tidligere bunnsolide fotballlag? Og hvor lenge klarer de å holde på Gytkjær dersom den elendige formen vedvarer?

 

  1. Aalesund under Aabrekk blander seg inn i nedrykksstriden. Pr. dags dato er det lite som tilsier noe annet. Tangotrøyene ser for øyeblikket ikke ut som et Tippeligalag i det hele tatt. Så mange grunnleggende defensive feil, sist mot Molde, at det er mildt sagt skremmende å se på. Med Aabrekk bak roret kan 2015 fort bli et stygt år for Sunnmøres stolthet.

 

  1. Hvor gode er egentlig Rosenborg? Trønderne så bunnsolide ut mot henholdsvis Aalesund og Haugesund i de to første seriekampene – to lag som senere har vist seg å være blant de svakeste lagene i sesonginnledningen. 1-1 mot Godset på Lerkendal og ingen kalaskamp. Det spekuleres i om Rosenborg har hatt en lett vei frem til 6 poeng, men 12-1 i målforskjell og 7 poeng på 3 kamper kan det egentlig ikke klages på. Rosenborg kommer helt klart sammen med Odd, Molde og Vålerenga til å kjempe om de tre øverste plassene.

 

- Annonse -
  1. Sandefjord var litt heldige. Laget fra hvalfangerbyen stakk av med alle tre poengene hjemme mot Sarpsborg søndag, men marginene på sin side, det hadde de. Mens Sarpsborg blant annet hadde brent sjanser alene med keeper, fikk et tidlig rødt kort i 1. omgang og ble soleklart snytt for straffe på tampen, scoret Sandefjord på sin så å si eneste store sjanse og kontrollerte greit derfra. Ingen stor kamp av noen av lagene, men litt heldige, det var Sandefjord.

 

  1. El Ghanassy kan bli den nye Alanzinho. Det er kanskje litt tidlig å mene noe sånt etter kun ett ordentlig dribleraid, men Stabæks nysignering innehar et voldsomt rykk og et imponerende finterepetoar som han viste mot Viking. Teknikken minner veldig om en tidligere Tippeliga-kjenning.

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -