FA planlegger å begrense antall "ikke EU-spillere"

399

FA planlegger å begrense antall «ikke EU-spillere»

 

Det er vel ingen hemmelighet at majoriteten av Premier League’s beste spillere er utenlandsk. Nå kan nye regler gjøre ting annerledes i fremtiden.

FA har avdekket planer om å stramme opp reglene for egenutviklede talenter. Dette skal blant annet på sikt hjelpe landslaget, men også mange av klubbenes egne talenter havner ofte i bakleksa når utenlandske spillere hentes inn. Mye av grunnen er selvsagt at ligaen florerer i penger, noe som da medfører at disse blir valgt foran spillere fra egne akademier eller juniorlag og B-lag om du vil.

– Vi ønsker ikke å stoppe de enestående spillerne som kommer hit, men det er forferdelig mange middelmådige spillere som kommer også, sier FA-formann, Greg Dyke.

- Annonse -

Dyke er glad for at en spiller som Harry Kane har slått gjennom for fullt i årets Premier League for Tottenham. Likevel poengterer han at historien fort kunne vært svært annerledes.

– Hvor mange «Harry Kane’s» har vi i aldersbestemte lag fra Premier League-klubber? Det var nesten ved en tilfeldighet at Tim Sherwood ble Tottenham-manager for et år siden og satte ham på førstelaget. Ellers ville han kanskje vært ute på lån hos Millwall eller et annet sted, forteller Dyke.

Nå håper FA-formannen at klubbene vil gjøre noe med det som potensielt kan bli et stort problem om det ikke gjøres noe.

– Vi må overbevise klubbene om at dette er fornuftig for engelsk fotball.

Blant punktene som skal drøftes finner man blant annet følgende:

En spiller må ha vært registrert i en engelsk klubb fra han er 15 år for å regnes om egenutviklet. I dag er denne grensen 18 år.

* Minimum antall egenutviklede spillere i  A-stallen av totalt 25 , vil øke fra 8 til 12, faset over fire år fra 2016.

* Minst to egenutviklede spillere må også være «klubb trente» spillere, uavhengig av nasjonalitet, som har vært registrert i tre år på sin nåværende klubb fra 15 år.

Så gjenstår det å se hva som blir de endelige reglene til slutt.

(Kilde: BBC)

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -