Fart vant bunnoppgjør borte mot Grei: – Nå er vi med for fullt igjen

275
Bilde: Sören Döpker, Fotballnerd.no.

(Grei – Fart 2-3) Fart tok tre viktige poeng mot Grei, og har nå like mange poeng som dagens motstandere. Seieren var Farts første trepoenger denne sesongen.

Etter tolv jevne minutter der begge lag kun produserte halvsjanser, sørget Greis Synne Sofie Christiansen for kampens første høydepunkt. Fra rundt tjue meter plasserte hun ballen i lengste hjørne og sendte vertene i føringen.

Scoringen innledet Greis beste fase i kampen. Hjemmelaget presset godt og vant også de fleste av Farts lange baller. Først etter en halvtime kom Fart seg bedre inn i kampen og begynte å styre banespillet. Mina Kjørum, som på høyreside skapte hodebry for Grei-forsvaret store deler av kampen, belønnet Fart da hun lobbet en bakromspasning fra Ingrid Bårdseth over Madeleine Samuelsen og utlignet fem minutter før pausen.

– Jeg synes vi spiller en solid førsteomgang, og styrer det meste. Scorer fint mål, men blir mye «nesten» sjanser utover det. Vi slurver defensivt på deres utligning, skriver Greis trener Jan Aksel Opsahl Odden i en tekstmelding til Fotballnerd.no.

- Annonse -

Fart snudde kampen

Etter pausen styrte Fart kampen, men det tok litt tid før gjestene skapte store muligheter. I det 65. minuttet sprakk imidlertid vertenes forsvar, og to kjappe scoringer snudde kampen. Silje Kittelsen kom til en avslutning i boksen. Samuelsen reddet, men måtte gi retur, og var sjanseløs mot Kittelsens andre forsøk. Fire minutter senere konverterte Dorthea Glorud et fint angrep og et presist innlegg fra Kjørum.

– Andreomgangen blir litt stillingskrig, men Fart er nærmest noe. Vi blir igjen ekstrem passive i ca. 20 minutter der, før vi skaper mest igjen på slutten. Jeg synes vi gir fra oss initiativet i kampen, og leser ikke kampen tidsnok, at Fart er på vei inn, sier Odden.

Fart hadde god kontroll på kampen og hadde flere muligheter til å avgjøre kampen for godt. Grei skapte først målsjanser i andreomgangens siste ti minutter. Christiansen var nær å redusere da hun skrudde et frispark i tverrliggeren. I det siste ordinære minuttet siktet hun perfekt: Greis nummer ti fikk ballen av Silje Fjeldstad og plasserte den i lengste kryss fra utsiden av boksen. Grei jaktet utligningen på overtid, men Fart klarte å sikre seieren

– Jeg synes vi fortsatt er nærme utligning, og det legges til alt for lite tid med vannpauser, skader og bytter, mener Odden.

Etter sesongens første trepoenger ligger Fart nå nest sist med fem poeng etter seks kamper, like mange som Grei på plassen foran og ett poeng mer enn KIL/Hemne.

– Dette trengte jentene og klubben

Farts trener Leif Nordli er meget fornøyd med årets første seier.

– Fantastisk deilig seier, men fullt fortjent. Grei er best de første tretti av førsteomgangen, vi er best fram til det er overtid, da blir vi trøkt bakover. Dette trengte jentene og klubben. Nå er vi med for fullt igjen, skriver han i en tekstmelding til Fotballnerd.no.

Grei spiller sin neste kamp borte mot Fløya søndag 11. juli. Dagen før tar Fart imot Åsane.

Norsk fotball diskuterer du i vår Facebook-gruppe: Vi som følger norsk fotball

Har du tips til noe vi kan skrive om? Trykk på knappen under for å sende inn ditt tips! Vi premierer årets tips med en valgfri drakt.

[pro_ad_display_adzone id="45068" flyin="1" flyin_position="bottom-right"]

Kommentarer

kommentarer

- Annonse -